Cel mai bătrân animal din lume: 190 de ani

07.12.2022, 15:27

Numele său este Jonathan, cunoscut ca țestoasa uriașă din Seychelles, care a fost dăruită insulei Sfânta Elena în 1882. El a devenit cel mai vechi animal terestru cunoscut în viață. “Vârsta lui Jonathan este o estimare bazată pe faptul că era complet matur și, prin urmare, avea cel puțin 50 de ani, când a sosit în Sfânta Elena din Seychelles în 1882. După toate probabilitățile, este chiar mai bătrân decât noi, credem noi”, au spus experții.

190 de ani. Aceasta este vârsta celui mai vechi animal viu din lume. Trăiește în Seychelles și a devenit cel mai bătrân animal terestru cunoscut. Se numește Jonathan și a ajuns să locuiască pe insula Sfânta Elena, unde a murit Napoleon Bonaparte.

A sosit pe insulă în 1882, ca un cadou pentru guvernatorul micuței insule din Atlanticul de Sud. Broasca țestoasă Jonathan este, de asemenea, un fel de celebritate locală: pe lângă faptul că este o atracție turistică celebră, a apărut pe spatele monedei locale de cinci pence, transmite as.com. 

Cel mai longeviv animal terestru

Broasca țestoasă deține recordul mondial Guinness pentru că este cel mai vechi animal terestru viu și cel mai longeviv chelonian, o categorie care include broaștele țestoase. De asemenea, își sărbătorește ziua de naștere. Conform certificatului său, deși nu știe data exactă, i s-a dat ca dată oficială a nașterii 4 decembrie 1832.

“Vârsta lui Jonathan este o estimare bazată pe faptul că era complet matur și, prin urmare, avea cel puțin 50 de ani, când a sosit în Sfânta Elena din Seychelles în 1882. După toate probabilitățile, este chiar mai bătrân decât noi, credem noi”, au spus experții.

Este oarbă și nu are simțul mirosului

Broasca țestoasă în vârstă de aproape două secole este oarbă și nu are simțul mirosului. Se mișcă încet și necesită îngrijire veterinară regulată. Pentru o vreme, carapacea sa a fost acoperită de negi, dar aceștia au dispărut în cele din urmă.

 

citește și...