Cea mai puternică rugăciune de Florii. Se rosteşte dimineaţa

16.04.2022, 17:09
Cea mai puternică rugăciune de Florii. Se rosteşte dimineaţa

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare.  

Creștinii Ortodocși care poartă nume de flori, sau derivate ale acestora, își serbează în acest an onomastica pe data de 17 aprilie. Sfânta Duminică a Floriilor încheie Postul cel de 40 de zile al Sfintelor Paști, rânduit de către Biserica Ortodoxă. Această sărbătoare o găsim în calendarul ortodox sub denumirea de Intrarea Domnului în Ierusalim.

Duminica Floriilor prevestește Paștele și este zi de mare sărbătoare pentru creștini. Rugăciunea de Florii este foarte puternică și se rostește dimineața. Are puterea de a-ți aduce bine și sănătate pentru tot anul.

Rugăciunea se rosteşte dimineaţa

“Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe Heruvimi, Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul Născut, Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin Învierea Sa, Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte ne şi pe noi, care, urmând acelora, purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte prăznuire.

Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi au strigat Ţie: Osana, apără-ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă Învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi Bunul şi de viaţă Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin”.

citește și...