„Cea mai mică casă” din Marea Britanie ascunde o rețea incredibilă de camere sub pământ

18.04.2022, 17:59
„Cea mai mică casă” din Marea Britanie ascunde o rețea incredibilă de camere sub pământ

Mica proprietate se vinde cu 215.000 de lire sterline, însă măsoară 3 metri, iar în subsol ascunde o rețea subterană de camere accesate de o scară în spirală de fier. „Cea mai mică” casă independentă a țării a ajuns pe piață, la un preț de 215.000 de lire sterline.

Casa se află pe Grimston Park, Yorkshire și pare mică de la nivelul străzii, dar  ascunde o locuință de 306 mp sub ea. În interiorul proprietății, se poate observa un dormitor într-o zonă de pat la mezanin, precum și o scară în spirală de fier, cu partea subterană a casei având un acoperiș de sticlă, chicinetă și baie.

Ușile franceze duc spre grădina scufundată a casei cu două etaje, cu zonă de relaxare, elemente de perete și o mulțime de arbuști.

Proprietarii speră să vândă casa

Actualii proprietari, Debra Bowman, în vârstă de 60 de ani, și Dave Bowman, în vârstă de 61 de ani, s-au bucurat de proprietate timp de 20 de ani și speră să vândă casa pentru a se putea bucura de timpul liber.

Curățarea casei durează doar o jumătate de oră, Debra spunând „Cine s-ar putea plânge de asta?”

Proprietarii s-au îndrăgostit de casă

Dave și Debra s-au mutat în casă la începutul anului 2000, după ce s-au îndrăgostit de proprietate.

Debra a spus: „Aveam o casă foarte mare, semi-decomandată în York și ne întrebam dacă ne-am putea descurca cu ușurință de la o proprietate cu trei dormitoare la una cu un dormitor”.

Dave a explicat că există câteva ciudatenii cu care să te obișnuiești, adăugând: „Domitorul este situat la parter și are o scară mică în spirală care te duce într-o zonă de dormit.

Salteaua este așezată pe o platformă, spre deosebire de un cadru de pat și dacă ești o persoană înaltă ca mine, s-ar putea să te lovești cu capul de tavan de câteva ori, așa cum am făcut mine. Scara în spirală care coboară necesită puțină practică, dar nu ne-a luat mult timp să ne învăluim capul în jurul ei.”

Debra a avertizat că proprietatea nu oferă doar o estetică, ci și o schimbare a stilului de viață, spunând: „Nu te muți în casă doar pentru estetică, te muți și pentru stilul de viață al unei case”.

The Mirror a raportat că prețul cerut a scăzut cu 20.000 de lire sterline din octombrie anul trecut.

Cele mai recente date de la HM Land Registry arată că prețul de 215.000 de lire sterline face proprietatea cu o cincime mai ieftină decât prețul mediu al unei case din Regatul Unit.

Proprietatea primitoare georgiană este plină de istorie, cu numeroase vizite ale monarhiei britanice încă din secolul al XIX-lea.

 

citește și...