Cea mai căutată rețetă de Crăciun. Prăjitura Albă ca Zăpada

16.12.2021, 19:26

Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai populare prăjituri pregătite în preajma sărbătorilor de iarnă. Este desertul preferat de întreaga familie datorită gustului aromat și foilor proaspete. Rețeta face parte dintre rețetele cu iz de copilărie preparate la sărbătorile de iarnă. 

Gusturile copilăriei nu se uită niciodată, iar prăjitură Albă că Zăpadă reîmprospătează amintirile și asigura zâmbetul pe buzele celor dragi. Prăjitura Albă ca Zăpada mai este cunoscută și sub denumirea de Lămâiță.

Învaţă să prepari o prajitura Alba ca Zapada cu lămâie aromată și foarte gustoasă.

Ingrediente pentru 4 foi:

  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic amoniu stins în 10 ml
  • oțet
  • un praf de sare
  • faina (500g)

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr unt 100 gr
  • amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr
  • zahar
  • zeama
  • coaja de la lămâie

Cum se fac foile pentru Albă ca Zăpada

Într-un bol adăugăm ingredientele: uleiul, zahăr, ouă, amoniu stins în otet, praf de sare si amestecam până se dizolvă zahărul. Se adaugă treptat făina până obținem o compoziție aproape vârtoasă, potrivită pentru a fi întinsă.

 Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult.

Cum se face crema pentru Albă ca Zăpada

Pentru cremă, se fierbe laptele și, între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul. Când laptele este cald se toarnă crema de ou cu zahăr, puţin câte puţin, se amestecă și se pune amidonul. Se reduce focul și se amestecă mereu pâna ce crema devine groasă. Se ia de pe foc și se adaugă untul la temperatura camerei. Se amestecă bine și, la final, se pune sucul strecurat al celor două lamâi.

În tava mare a aragazului se aseaza alternativ foi si crema si se prepară glazura.

 Pentru glazură se amestecă albusul cu zahărul și cu suc de lamâie turnat puţin câte puţin. Se freacă până ce se îngroasă și la final se adaugă colorantul.

Se toarnă glazură peste prăjitură, se întinde cu un cuţit cu lama lată și trecut prin apă și se lasă de pe o zi pe alta.