Cea mai bună rețetă de piftie de porc. Chef Scărlătescu are un ingredient secret

23.12.2021, 16:57

De pe masa sărbătorilor de iană și nu numai, nu poate lipsi delicioasa piftie de porc, este mult mai gustoasă preparată în casă. Deși necesită mult timp de preparare, piftia este un fel de mâncare extrem de gustos și apreciat de mulți români.  Acest preparat delicios și tradițional se face din urechi şi picioare de porc. Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face o piftie excelentă așa cum o face Cătălin Scărlătescu!

Cătălin Scărlătescu, amator de pește și fructe de mare, a declarat că de pe masa de Crăciun nu pot lipsi piftiile tradiționale, salata de boeuf,  cozonaci, așa cum era obișnuit în copilărie.

“Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, a declarat celebrul chef de la Antena 1 cu ceva timp în urmă.

Ingrediente pentru piftie

  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc, neapărat urechi
  • 2 morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Mod de preparare

  1. Pârlim picioarele și capul de porc
  2. Radem picioarele și capul de porc cu lama cuțitului și le spălăm
  3. Punem toată carnea la fiert
  4. Luăm spuma
  5. Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper
  6. Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase
  7. Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane (se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare)
  8. Curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot
  9. Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă
  10. Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat
  11. Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider.