Ce tradiții culinare se respectă de Revelion! Ce mâncăruri îți poartă noroc

29.12.2019, 17:25
Ce tradiții culinare se respectă de Revelion! Ce mâncăruri îți poartă noroc
Ce tradiții culinare se respectă de

În România, de Revelion se respectă mai multe tradiții culinare, care se crede că vor aduce prosperitate și sănătate în anul următor. Iată ce mâncăruri îți poartă noroc dacă le consumi în noaptea dintre ani. 

Printre alimentele care, tradițional, nu lipsesc de pe masa de Revelion se numără strugurii, peștele, carnea de porc și legumele.

Ce tradiții culinare se respectă de Revelion

Tradiţia spune că peștele consumat în noaptea dintre ani aduce noroc și abundență. Totodată, beneficiile nutriționale sunt considerabile, cât și faptul că îl putem găti în nenumărate moduri. 

Supele, piureul și alte mâncăruri de legume sunt la fel de populare de Revelion, însă există și alte obiceiuri culinare. 

Preluată de la spanioli, tradiția de a se mânca 12 boabe de struguri la miezul nopții „prezice” cum va fi anul ce urmează. În funcție de cât de dulci sunt boabele, așa vor fi și lunile anului următor.

Prezența porcului pe masa de Revelion este deja o obișnuință. Porcul înseamnă prosperitate, nu degeaba majoritatea pușculițelor au această formă. Alte produse culinare care aduc noroc dacă sunt consumate la cumpăna dintre ani sunt tortul sau prăjiturelele în formă circulară, care simbolizează veșnicia.

 

citește și...