Ce sumă încasa Ion Dichiseanu pentru un singur spectacol la teatru. Maestrul avea peste 60 de ani de carieră

25.05.2021, 15:35
Ce sumă încasa Ion Dichiseanu pentru un singur spectacol la teatru. Maestrul avea peste 60 de ani de carieră
Ce sumă încasa Ion Dichiseanu pentru un singur spectacol la teatru

Ion Dichiseanu a fost unul dintre cei mai apreciați actori de pe scena teatrului românesc. Marele maestru a fost condus pe ultimul drum pe 22 mai.

După aproape 65 de ani de carieră, Ion Dichiseanu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitală.

Deși a fost unul dintre cei mai buni actori de la noi din țară, Ion Dichiseanu primea o sumă mică pentru fiecare spectacol de la teatru.

Cât primea Ion Dichiseanu pentru un singur spectacol

Actorul nu s-a plâns niciodată că ar primi prea puțin și mărturisea că face totul din plăcere. Ion Dichiseanu pleca acasă cu 150 de lei după fiecare reprezentație.

‘Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng, aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu’, regretatul actor.

Pe lângă acești bani, el încasa de la statul român o pensie de doar 1500 de lei.

Într-un interviu mai vechi, Ion Dichiseanu a povestit că are o proprietate, pe care a achiziționat-o în 1991, dar pe care a dat-o în chirie pentru suma de 700 de euro.

„Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună ca minimarket, iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate, nu mai am altele”, a dezvăluit Ion Dichiseanu.

citește și...