Ce spune Raed Arafat despre vaccinarea obligatorie a unor categorii de persoane. ”Una din acestea două trebuie să fie”

16.09.2021, 13:51
Ce spune Raed Arafat despre vaccinarea obligatorie a unor categorii de persoane. ”Una din acestea două trebuie să fie”
Ce spune Raed Arafat despre vaccinarea obligatorie a unor categorii de persoane. ”Una din acestea două trebuie să fie”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut declarații referitoare la eventualuitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de persoane. Medicii, profesorii sau militarii sunt categoriile care ar putea fi obligate să se vaccineze sau să se testeze săptămânal. ”Una din acestea două trebuie să fie”, a afirmat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a vorbit miercuri seara, la Digi24, despre posibilitatea de a se legifera vaccinarea sau testarea obligatorie în cazul unor categorii profesionale.

Întrebat ce părere are despre vaccinarea obligatorie a medicilor, profesorilor și militarilor, șeful Departamentului pentru Situați de Urgență a răspuns: ”Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. Adică, ești vaccinat, sau dacă nu ești vaccinat ești testat o dată pe săptămână. Acest lucru e minim. Sunt țări în Europa care au mers pe vaccinare obligatorie, și sunt țări din Europa care au zis – OK, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână și nu pe finanțarea statului. Astea sunt concluziile în mai multe state, și cred că este normal.

Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi. Te testezi obligatoriu o dată pe săptămână pentru două motive – unu, pentru că ești din păcate un risc pentru alții, și doi, dacă te îmbolnăvești, măcar să te izolezi de persoanele celelalte”.

Ce spune Raed Arafat despre vavcinarea obligatorie a unor categorii de persoane. ”Eu cred că este o chestiune logică și normală”

”Vaccinarea rămâne soluția optimă, pentru că în secunda în care te vaccinezi, și ești vaccinat, ești protejat mult mai bine decât dacă ești doar testat. Testarea nu-ți oferă protecție. Înseamnă că ești vulnerabil mai departe, riști să te îmbolnăvești. Asta e logica statelor care au zis obligatoriu vaccinare, nu acceptăm testare”, a ma spus Raed Arafat.

”Pentru că în spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă, dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, Ambulanță ești cu risc să te infectezi, și atunci trebuie să te vaccinezi, ca să te avem permanent și să nu te pierdem, să ajungi în terapie intensivă… Așa că minim vaccinare obligatorie sau testare obligatorie. Eu cred că este o chestiune logică și normală”, a completat acesta.

citește și...