Ce spune ministrul Educației despre manualul unde elevii erau întrebați despre zodiile domnitorilor

09.09.2019, 16:29
Ce spune ministrul Educației despre manualul unde elevii erau întrebați despre zodiile domnitorilor
Imaginea cu bizarul enunț a devenit virală

Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației, a vorbit public despre manualul auxiliar pentru clasa a VII-la, în care copiii sunt întrebați ce zodie sunt Mircea cel Bătrân și Baiazid. 

Digi 24 scrie că ministrul are mari dubii că imaginea cu bizara întrebare din manualul de clasa a VII-a este reală și ia în calcul varianta unei știri false. 

„Să nu fie un fake news”

„Sincer, nu am văzut şi nu vreau să comentez acel manual. Dacă aş fi văzut aş fi avut un punct de vedere. Dar până la urmă este o captură pe internet. Să nu fie un fake news”, a spus Breaz.

„Încă o dată vă spun: nu am văzut manualul, dar e o captură pe internet. O să mă uit. O să cer acele manuale şi o să cer să văd dacă într-adevăr există aşa ceva în interiorul manualului. Manualele, chiar dacă nu au fost tipărite pentru clasele a VI-a şi a VII-a în integralitate, manualele respective se găsesc în format electronic pe site-ul ministerului. O să consult şi chiar o să cer să vedem dacă există aşa ceva”, a mai precizat ministrul interimar.

O fotografie cu enunțul referitor la zodii a fost postată pe o rețea socială, zilele trecute, și a ajuns în cel mai scurt timp virală. Manualul în care se regăsește acest exercițiu se numește „Limba și literatura română clasa a VII-a – caiet de lucru structurat pe domenii” și a apărut la Editura Booklet.

citește și...