Ce spune medicul Virgil Musta despre vaccinarea anti-Covid! Care sunt efectele adverse

18.01.2021, 10:35
Ce spune medicul Virgil Musta despre vaccinarea anti-Covid! Care sunt efectele adverse
Ce spune medicul Virgil Musta despre vaccinarea anti-Covid! Care sunt efectele adverse

Doctorul Virgil Musta a vorbit despre vaccinarea anti-Covid-19. Medicul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Doctor Victor Babeș” din Timișoara a ținut să precizeze că este esențial ca românii să se informeze foarte bine înainte de a participa sau nu la campania de imunizare împotriva coronavirusului.

Virgil Musta a explicat că oamenii ar trebuie să asculte de persoane avizate în domeniu, precum: medici epidemiologi, infectionişti şi specialişti în sănătate publică, dar şi medicii de familie.

Virgil Musta, despre vaccinul anti-coronavirus

Mai mult de atât, doctorul a recomandat consultarea unor site-uri oficiale din domeniu, a unor postări ale experților recunoscuți pentru rezultatele lor profesionale. El a dezvăluit că a primit deja a doua doză de vaccin.

‘Este foarte logic să procedăm astfel. Spre exemplu, dacă doresc să-mi fac o instalaţie electrică bună şi sigură la casă (să nu ia foc etc), atunci nu mă duc la tâmplar sau la zugrav. Poate ştiu şi ei câte ceva despre instalaţii, dar nu suficient şi nu am încredere că vor face o treabă bună şi sigură.

La fel, când este vorba de sănătatea ta, nu te poţi lăsa influenţat de părerile sau postările persoanelor care nu au pregătirea şi experienţa necesară în domeniul respectiv, pentru că îţi pot face mai mult rău. Eu m-am vaccinat deja (astăzi chiar cu a doua doză) şi nu am avut până în momentul de faţă nicio reacţie adversă sau alt incident’, a spus medicul.

Care sunt reacțiile adverse

Virgil Musta a vorbit și despre efectele adverse ale vaccinului anti-Covid-19. El le-a împărțit în trei categorii: foarte frecvente, fecvente și mai puțin frecvente. În prima categorie, la care poate fi afectată o persoană din 10, se încadrează: umflare și durere la locul vaccinării, durere de cap, musculare sau articulare, febră, frisoane și oboseală.

Între reacțiile adverse frecvente, ce își pot face apariția la o persoană din zece, se numără înroșire la locul vaccinului și greață. În plus, pot apărea și reacții adverse mai puțin frecvente ce pot afecta o persoană din 100 sunt: durere la nivelul unui membru, mărire a ganglionilor limfatici, stare de rău, insomnie și mâncărimi la locul de administrare.

‘Dar, pentru marea majoritate a bolilor cronice există recomadare de vaccinare, pentru că tocmai aceste boli reprezintă principalii factori care pot contribui la o formă gravă a boli în cazul în care contactaţi virusul SARS-CoV-2’, a mai adăugat medicul Virgil Musta, scrie Mediafax.

citește și...