Ce spune Klaus Iohannis despre prima sențintă din cazul Colectiv

17.12.2019, 18:00
Ce spune Klaus Iohannis despre prima sențintă din cazul Colectiv

Președintele Klaus Iohannis a făcut, ieri, primele declarații despre sentințele din cazul Colectiv. Iată ce a avut de zis șeful statului. 

Klaus Iohannis a fost întrebat, ieri, cum comentează prima sentință din cazul Colectiv, dată luni. 

Ce spune Klaus Iohannis despre prima sențintă din cazul Colectiv

„Tragedia din Colectiv, în continuare este o tragedie pe care o resimțim cu toții de fiecare dată când vorbim despre asta și sunt convins că victimele, rudele victimelor au așteptat cu sufletul la gură, cum se spune, această primă hotărâre judecătorească. Sigur, 4 ani poate fi considerat un termen lung, pe de altă parte vedeți că avem dosare, chiar în această perioadă am vorbit despre ele, de exemplu dosarul Revoluției, care trenează de foarte mult timp. Sper să nu se ajungă la perioade așa lungi.

Dar una peste alta avem în primă instanță o hotărâre, nu vreau să comentez hotărârea judecătorească, fiindcă nu este rolul meu, dar important este să se facă dreptate. Deci este foarte important – și nu numai pentru victime și rudele victimelor, este important pentru noi toți să se facă dreptate. Cei vinovați, cei real vinovați să fie pedepsiți și, în acest fel, să știm de ce am avut acea tragedie și mai important, poate, să știm cum putem să prevenim alte asemenea tragedii”, a spus președintele României, potrivit Pro TV.

citește și...