Ce spune Horia Brenciu despre revenirea la „Vocea României”! Pe cine vede câștigător

10.07.2019, 11:31
Ce spune Horia Brenciu despre revenirea la „Vocea României”! Pe cine vede câștigător
Horia a revenit la Vocea României

Filmările pentru cel de-al nouălea sezon al emisiunii „Vocea României” au început recent, cu Horia Brenciu din nou în echipa antrenorilor. Artistul a vorbit despre ce va urma în show și a dezvăluit pe care dintre colegii săi și l-ar dori câștigător al show-ului. 

Horia Brenciu a oferit, recent, un interviu pentru Pro TV, în care a mărturisit cum a fost reîntoarcerea în echipa antrenorilor de la „Vocea României” și a vorbit despre colegii săi de emisiune. 

„Eu sunt noul vechi, vechiul și noul și cred că dacă am un sentiment concret, dincolo de toate gândurile care îmi trec prin cap, este emoția. Sunt foarte emoționat grație tuturor vizitelor – practic, de când am intrat în cabină, în permanență intră cineva pe ușă spunându-mi «Bine ai venit!», «Welcome back», «Bienvenue» și așa mai departe. Nu găsesc mai mare apreciere de la oameni decât să-mi spună că le-a fost dor de mine”, a spus Horia.

„Nu-mi găsesc locul”

În ceea ce îi privește pe colegii săi, Brenciu a dezvăluit că știe foarte bine ce se petrece în echipă: „Sigur că știu foarte bine ce se întâmplă în echipa de antrenori. Știu că avem o prințesă necăsătorită care își caută prințul, în persoana Irinei Rimes, știu că avem un prinț care își caută prințesa în persoana lui Tiberiu Andrei Maria alias Smiley și știu că avem un om care nu-și găsește locul, în persoana lui Tudor. Având în vedere că nici eu nu-mi găsesc locul, este prima echipă de antrenori din câte au existat vreodată în care sunt doi care nu-și găsesc locul. Sper să ni-l găsim împreună”. 

Întrebat cu ce piesă ar participa la emisiune dacă ar vrea să întoarcă toate scaunele, solistul a spus: „Este una dintre obsesiile mele. E un lucru delicat, dar trebuie să ți-l spun. Nu știu dacă aș putea să întorc toate scaunele acum.  Sigur, aș alege o piesă la sentiment… De fapt, cred că am mai spus într-un interviu mai vechi – cred că aș cânta o piesă a cappella. N-aș folosi sunete, brusc, juriul ar fi total interesat, pentru că ar fi vocea mea goală-goluță în spatele lor. În urechea lor nu s-ar înghesui pian, tobe, bas, chitară și voce, ci doar voce. E o atitudine riscată, atenție, să cânți o piesă a cappella! Dar asta aș face eu. S-a întâmplat lucrul acesta o dată, la Vocea României, în 2012, și domnișoara respectivă, din Sibiu, a întors toate scaunele. Și a cântat o piesă a lui Janis Joplin”. 

„În fiecare zi, îi spun soției că îmi mai doresc un copil”

Deși are o carieră îndelungată în spate, Brenciu încă are emoții deseori atunci când urcă pe scenă. „Eu am emoții și când cânt la o nuntă. Marele meu semn de întrebare… Oare lumea va zâmbi? Oare lumea se va distra? Dacă m-a învățat ceva drumul ăsta, de 26 de ani de muzică și televiziune, este următorul lucru: fii pragmatic, nu-ți crea așteptări mari, dacă plutești și ești în al nouălea cer, cu siguranță va veni o furtună care te vă trăsni și te va trânti de pământ. Și te vei lovi tare. Este bine să nu ai așteptări și este bine să te informezi de fiecare data când vii undeva. Trebuie să știi în ce zodie este Smiley, trebuie să știi ce interese are Irina, trebuie să știi cum se numesc copiii lui Tudor… Adică, tu trebuie să știi despre ei, pentru că astfel îi respecți și respecți locul în care ești. Respecți Vocea României, dacă îi acorzi interes și îi oferi și dragoste. Nu aștepta audiență dacă tu nu ai făcut nimic pentru spectacol”, a declarat artistul. 

Cât, despre planurile de viitor ale lui Brenciu, acestea sunt cât se poate de îndrăznețe: „În fiecare zi, îi spun soției mele că îmi mai doresc încă un copil – ar fi al cincilea. Dar, până vine un copil, ar putea să vină și al treilea titlu la Vocea României, nu m-aș supăra deloc. Cu toate că, sincer să fiu, aș vrea ca Irina să câștige anul acesta. Aș vrea să câștige pentru că, efectiv, cred că ar da și mai multă consistență juriului. Pe mine nu mă interesează să ajung eu primul undeva, mă interesează să ajungem toți. Nu mă interesează să ajung primul pe Kilimanjaro și să stau acolo singur. Pe mine mă interesează să ajungem toți. Am învățat că e importantă echipa, am învățat că sunt importanți oamenii care sunt vectorii de imagine, dar și echipa din spatele camerelor de luat vederi”.

citește și...