Ce spune Alexandru Rafila despre un al treilea val al pandemiei de coronavirus. ‘România poate fi afectată’

10.02.2021, 10:25
Ce spune Alexandru Rafila despre un al treilea val al pandemiei de coronavirus. 'România poate fi afectată'
Ce spune Alexandru Rafila, despre un al treilea val al pandemiei de coronavirus. 'România poate fi afectată'

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat care este probabilitatea apariției unui al treilea val al pandemiei de coronavirus în România. 

Alexandru Rafila a fost invitat în emisiunea lui Marius Tucă și a criticat atitudinea și lipsa de reacție a lui Vlad Voiculescu, actualul ministru al Sănătății. În plus, a vorbit și despre un al treilea val al pandemiei în țara noastră.

Alexandru Rafila sare la gâtul ministrului Sănătății

‘Matei Balș a fost un eveniment care a produs foarte multă emoție. Emoția este cea care generează schimbări. Eu nu cred că emoția trebuie să ducă la schimbarea ministrului Sănătății, dar noi am tot așteptat să vedem niște măsuri concrete, un program care să aducă un control asupra pandemiei. Acum când este vorba să faci ceva concret, mai mult decât PR și personal branding, văd că lucrurile sunt mai greu de realizat. Nu cred că victimizarea este soluția’, a spus Alexandru Rafila, în emisiunea lui Marius Tucă.

Ce spune despre al treilea val al pandemiei

Alexandru Rafila a mai precizat că există posibilitatea ca România să fie afectată de un al treilea val al pandemiei de COVID-19, precum și de noua tulpină mutantă a virusului.

‘Există posibilitatea ca România să fie afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus. Nici în prima situație nu s-a întâmplat nimic. Exercițiile în ministerul Sănătății nu au fost de rezolvarea problemelor, ci de comunicare și imagine. Ministrul Sănătății trebuie să fie dedicat și să-și facă treaba’, a mai adăugat Rafila.

Până în prezent, numărul de noi cazuri de infectare este de 2.797, iar România ajunge la un total de infectări de 749.434, de la începutul pandemiei. Până acum 695.398 de oameni infectați cu COVID-19 au fost declarați vindecați.

citește și...