Ce spun vecinii despre complicele lui Gheorghe Dincă: „Îi era teamă de el”

28.11.2019, 12:33
Ce spun vecinii despre complicele lui Gheorghe Dincă: „Îi era teamă de el”
Ce spun vecinii despre complicele lui Gheorghe Dincă

Ștefan Risipiceanu, suspectat că a fost complicele lui Gheorghe Dincă, a fost reținut ieri. Vecinii săi de la Caracal nu au deloc cuvinte de laudă la adresa bărbatului de 46 de ani. 

Bărbatul arestat ieri în cazul Caracal nu are familie, serviciu, este asistat social și trăiește din mila vecinilor și a statului. Reporterul de la Libertatea Maria Andrieș a stat de vorbă atât cu Risipiceanu, cât și cu vecinii săi, încă din vară. 

Ce spun vecinii despre complicele lui Gheorghe Dincă

„Am discutat cu el în prima zi când am ajuns la Caracal, pe o bancă în fața porții. Este unul care îl ajuta pe Dincă, primea bani pentru asta. Este alcoolic și are unele porniri violente. Este asistat social, nu are nici casă, nici familie și mânca la cantina socială din Caracal. Pe 28 iulie se plângea că a fost luat la ochi de anchetatori pentru că avea mâinile arse, dar suferă de o boală de piele. Avea și jeg pentru că nu se spăla, spun vecinele sale”, a mărturisit reporterul Libertatea, 

„Vecinele spun că anchetatorii își fac păcat că l-au reținut pe Risipiceanu pentru că abia se ținea pe picioare și nu ar fi fost în stare să-i calce în casă lui Dincă. Nu se ducea acolo decât chemat, îi era teamă de el. Spun că este mai bine pentru el așa, pentru că la cât de slab este, acolo unde e închis primește mâncare și nu mai are băutură, iar dacă nu era închis, dădea colțul iarna asta”, au mai spus vecinele.

„Oamenii nu mi-au lăsat impresia că ar avea ceva de ascuns. Cei care spuneau că lucrează pentru Dincă spuneau că nu au pășit în casă, știau că vine Dincă din când în când, aduce femei, ei se uitau din drum și Dincă le spunea Vreți și voi, puneți-vă pofta în cui. Nu împărțea femeile cu nimeni, din ce spun vecinii. Ștefan îi cerea mereu bere și țigări lui Dincă, se temea să nu își piardă abonamentul la cantina socială dacă vorbește prea mult și se plângea că Dincă are să-i dea în jur de 2.000 de lei de la muncile pe care le făcuse. După audiere, a băut un litru de țuică și a dormit două zile la o vecină”, a mai precizat Maria Andrieș.

 

citește și...