Ce spun medicii după relaxarea restricțiilor! Ar putea crește numărul cazurilor de coronavirus? ‘Este o bombă cu efect întârziat’

18.05.2020, 16:26
Ce spun medicii după relaxarea restricțiilor! Ar putea crește numărul cazurilor de coronavirus? 'Este o bombă cu efect întârziat'
Ce spun medicii după relaxarea restricțiilor/ foto: pixabay

Medicul Virgil Musta, cel care a făcut minuni la Timișoara, după ce a reușit să găsească o metodă pentru a vindeca foarte multe persoane de coronavirus, a venit cu noi precizări în contextul relaxării restricțiilor.

Acesta a mărturisit, într-o intervenție telefonică la Digi24, că se așteaptă la o creștere a cazurilor de coronavirus după data de 15 mai. 

Doctorul a mai precizat că multe persoane nu au înțeles nici acum că trebuie să respectăm anumite măsuri de protecție pentru a ne feri de Covid-19.

‘Faptul că s-au relaxat anumite măsuri, există un risc că lumea să nu respecte întru totul recomandările făcute. Și în această situație cazurile cu covid să crească. De fapt, acest lucru s-a întâmplat și în țări cu o disciplină mult mai mare decât la noi, cum sunt Germania și Coreea de Sud. În care, în momentul relaxării, numărul de cazuri a crescut. Din acest motiv, ne așteptăm să avem și noi o creștere a numărului de cazuri și din păcate cazuri severe.

Cu atât mai mult cu cât de o zi-două, de când vedem că au început măsurile de relaxare, lumea parcă a uitat că suntem într-o pandemie și că această luptă nu s-a terminat. Eu de aceea am făcut o chemare spre responsabilitate populației, pentru ca să nu fie prea târziu. Măsurile pe care le luăm acum se văd de-abia într-o săptămână, două săptămâni. Este cumva o bombă cu efect întârziat.

Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Timișoara
Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Timișoara

Am speranța că numărul pacienților care vor crește să nu ne depășească capacitatea. De fapt aici este problema. Am văzut că în ultima săptămâna numărul de cazuri a fost în ușoară descreștere, ceea ce ne permite la ora actuală, spitalele să facă față solicitărilor pacienților cu covid.

Dacă va crește numărul de cazuri, ei trebuiesc internați în spital și există riscul să se depășească capacitatea de internare, iar în această situație vom avea o problemă. Pentru că, pot apărea pacienți noi, cu forme grave și să avem dificultate cu infecții specializate. E foarte probabil să depășim aceste 20.000 de cazuri. Aceste cazuri să fie pe o perioada mai lungă de timp, să nu apară o creștere bruscă a numărului de cazuri‘, a declarat Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Timișoara.

citește și...