Ce se întâmplă cu admiterea în școlile de poliție din toată țara. Când se mai dau examenele de admitere

29.06.2020, 16:33
Ce se întâmplă cu admiterea în școlile de poliție din toată țara. Când se mai dau examenele de admitere
Ce se întâmplă cu admiterea în școlile de poliție din toată țara. Când se mai dau examenele de admitere/ foto: campinaph.ro

Lovitură dură pentru cei care aveau de gând să dea examen la școlile de poliție! La începutul acestui an, Corpul Național al Polițiștilor anunța că Ministerul de Interne a decis să suspende examenele de admitere în școlile de poliție, din cauza pandemiei de coronavirus.

Este vorba despre trei școli de Agenți de Poliție din țară: școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca și de școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Au fost suspendate examenele

În fiecare an, cele trei școli programau examenele în luna august. Din păcate, anul acesta a fost nevoie de suspendarea cursurilor și implicit a examenelor. Este prima dată în cei 20 de ani de existență când se întâmplă acest lucru. Anual, la admitere se înscriau peste 8000 de candidați, după ce terminau liceul.

Ce se întâmplă cu admiterea în școlile de poliție din toată țara. Sindicatul Europol a transmis un comunicat în care a explicat decizia luată de Ministerul de Interne.

‘Deoarece în fiecare an, la examenul de admitere se înscriau peste 8000 de candidați, absolvenți de liceu, până la acest moment reprezentanții MAI nu au reușit să identifice și să elaboreze o procedură de examinare care să țină cont de gama largă de măsuri de protecție împotriva coronavirusului, astfel încât susținătorii examenelor să nu fie expuși unui risc de contaminare.

Dificultatea realizării acestei proceduri de examinare este provocată în principiu de numărul mare de candidați care provin din toate județele țării care sunt puși în postura de a interacționa cu alte persoane, precum și cu profesorii examinatori din cadrul celor trei instituții de învățământ pe întreaga perioadă a concursului care se poate întinde pe o perioadă de până la 10 zile’, este mesajul instituției.

Ce precizează MAI

Când se mai dau examenele de admitere. Până în prezent, reprezentanții MAI nu au luat o decizie finală în ceea ce privește reluarea procedurilor de examinare la școlile de poliție, după pandemia de coronavirus.

Totul se datorează numărului mare de candidați, care nu ar putea să respecte măsurile de distanțare socială, ținând cont că trebuie să intre în contact cu profesorii examinatori. Astfel, examenele de admitere la școlile de poliție s-ar putea întinde chiar și pe 10 zile, pentru ca susținătorii examenelor să nu fie expuși unui risc de contaminare.

Sursa: sindicateuropol.ro

citește și...