Ce sancțiuni s-au aplicat după ce o pacientă a luat foc la Spitalul Floreasca 

06.01.2020, 13:39
Ce sancțiuni s-au aplicat după ce o pacientă a luat foc la Spitalul Floreasca 
Ce sancțiuni s-au aplicat după ce o pacientă a luat foc la Spitalul Floreasca 

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi ce sancțiuni s-au aplicat după ce o pacientă a luat foc la Spitalul Floreasca. Din nefericire, femeia a suferit arsuri grave și a încetat din viață. 

Ancheta declanșată la Spitalul Floreasca a demonstrat că incidentul tragic s-a produs din cauza unei erori umane, iar chirurgul Mircea Beuran a încălcat 10 obligații din cele 33 asumate prin contractul de administrare al secției.

Ce sancțiuni s-au aplicat la Spitalul Floreasca

Spitalul Floreasca a primit o amendă administrativă de 200.000 de lei în urma controalelor de la minister, iar Beuran a fost demis din funcția de șef de secție. Mai mult, și alți medici și asistente care au participat la intervenția chirurgicală au primit amenzi.

„Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București,  ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și care pe 29.12.2019 a și decedat. 

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că  prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, a transmis ministerul, scrie Antena 3. 

citește și...