Ce s-a întâmplat cu fata de 14 ani violată, iar poliția din Galați a refuzat să intervină!

20.08.2019, 14:58

Fata de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din Galați, a fost supusă unei expertize medico-legală. Minora a fost ignorată de un echipaj de poliție și a ajuns la spital datorită intervenției trecătorilor.

Ce s-a întâmplat cu fata de 14 ani violată, iar poliția din Galați a refuzat să intervină!

Doctorii au dat și un verdict în cazul ei. Fata a suferit o leziune a aparatului reproducător care i-a pus viaţa în primejdie, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Traian Laurenţiu Iancu, luni, 19 august.

“Pe 13 august, organele de urmărire penală au intrat în posesia raportului de expertiză medico-legală privind leziunile suferite de persoana vătămată în seara zilei de 3 august 2019. Conform constatărilor şi concluziilor medico-legale formulate, persoana vătămată nu a prezentat urme de violenţă pe corp, însă aceasta a suferit o leziune a aparatului reproducător care a necesitat pentru vindecare 12 – 14 zile de îngrijiri medicale. Totodată, leziunea în cauză, prin hemoragia acută consecutivă, a pus în primejdie viaţa victimei.

În continuare, organele de urmărire penală vor proceda la efectuarea urmăririi penale pentru toate faptele care rezultă din probele administrate până la epuizarea probatoriului şi aflarea adevărului. În cauză, procurorul împreună cu organele de cercetare penală vor dispune o extindere a cercetărilor şi faţă de infracţiunea de vătămare corporală din culpă, aşa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală. La acest moment nu sunt probe din care să rezulte o suspiciune rezonabilă că a fost săvârşită o infracţiune de viol”, a precizat Traian Laurenţiu Iancu, scrie stirilekanald.ro.

Minora a fost externată din spital, iar acum se află la un centru din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

“Este înapoi în casa în care a locuit şi s-a bucurat de revederea cu fraţii ei. Starea ei de sănătate este atent monitorizată, dar evoluează foarte bine. Beneficiază de servicii de consiliere psihologică, la fel şi ceilalţi copii din casă. Băiatul beneficiază şi el de consiliere psihologică, familia colaborează în sensul prezenţei lui la aceste şedinţe. Sunt deschişi pentru a primi informaţii şi a primi suportul de care au şi ei nevoie în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

citește și...