Ce s-a ales de medicul rezident care l-a salvat pe Busu de la moarte

04.01.2020, 16:49
Ce s-a ales de medicul rezident care l-a salvat pe Busu de la moarte
Ce s-a ales de medicul rezident care l-a salvat pe Busu de la moarte

La finalul lui 2018, Florin Busuioc a suferit un infarct în timpul unui spectacol susținut la Craiova. Actorul a fost resuscitat și internat de urgență la spital. La vremea respectivă, un medic rezident l-a salvat de la moarte după ce i-a montat un stent, în urma a trei stopuri cardiace.

Ce s-a ales de medicul rezident care l-a salvat pe Busu de la moarte

Florin Busuioc a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală imediată pentru a i se salva viaţa. La spitalul din Craiova lucra un medic rezident, Eugen Țierean, care nu a stat pe gânduri și l-a operat de urgență pe Florin Busuioc, împreună cu un coleg. La câteva ore de la operație, actorul a fost adus la București cu un avion SMURD.

‘A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgenţe, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus în departamentul de urgenţă al spitalului din Craiova.

Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucureşti, dar din păcate, condiţiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceaţă. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic’, au mărturisit cadrele medicale de la Spitalul din Craiova, pentru Wowbiz.

După ce l-a operat pe Florin Busuioc, viața lui Eugen Țierean a luat o turnură neașteptată. Apropiații medicului rezident au declarat că acesta a fost angajat ca medic specialist pe Cardiologie Interventionala în cadrul clinicii din de Cardiologie din Craiova.

‘El va putea să fie înger pentru mulți pacienți de acum înainte, întrucât, Eugen este acum specialist cu acte în regulă. A fost angajat la spital în septembrie, la scurt timp după ce a dat un concurs, pe care l-a luat cu brio’, au dezvăluit prietenii bărbatului.

Sursa: Wowbiz

citește și...