Ce s-a ales de criminalul de la Perla, la 7 ani de la tragedie! Fiica uneia dintre femeile ucise cu sânge rece, declarații cutremurătoare: ‘I-am simțit lipsa mamei în fiecare moment’

20.12.2019, 16:44
Ce s-a ales de criminalul de la Perla, la 7 ani de la tragedie! Fiica uneia dintre femeile ucise cu sânge rece, declarații cutremurătoare: 'I-am simțit lipsa mamei în fiecare moment'
Ce s-a ales de criminalul de la Perla, la 7 ani de la tragedie! Fiica uneia dintre femeile ucise cu sânge rece, declarații cutremurătoare

Au trecut 7 ani de la tragedia de la Perla, în urma căreia șase oameni și-au pierdut viața, după ce un angajat al Ministerului de Interne, Gheorghe Vlădan, a intrat cu arma într-un coafor și a tras la nimereală. Bărbatul era orbit de gelozie că soția lui, Florina, voia să divorțeze și avea un nou iubit.

Ce s-a ales de criminalul de la Perla, la 7 ani de la tragedie! Fiica uneia dintre femeile ucise cu sânge rece, declarații cutremurătoare

Bărbatul pusese la cale un scenariu demn de filmele de groază pentru a se răzbuna. Gheorghe Vlădan își teroriza partenera în repetate rânduri și o amenința că va plăti scump.

Pe 5 martie 2012, criminalul a mers la coaforul Perla, unde a împușcat șase oameni nevinovați. Printre victimele lui Vlădan s-a numărat și casiera salonului, Mariana Bendre, care a murit pe loc în urma atacului sângeros.

Fiica casierei, Georgiana Bendre, în vârstă de 26 de ani, a făcut declarații cutremurătoare la 7 ani de la moartea tragică a mamei sale. Tânăra încă nu își revine din șoc și este revoltată că asasinul femeii ar putea fi eliberat mai devreme din închisoare. Datorită recursului compesatoriu, lui Gheorghe Vlădan i s-a schimbat pedeapsa din închisoare pe viață în 25 de ani, după cum notează Tribunalul Giurgiu. El a ispășit deja 7 ani și jumătate din pedeapsă.

Fiica casierei de la coaforul Perla: ‘ I-am simțit lipsa mamei în fiecare moment’

Acum, Gheorghe Vlădan are 61 de ani și ar putea fi eliberat după executarea a două treimi din pedeapsă, scrie Libertatea. Mai mult de atât, acestuia i se pot adăuga și zilele câștigate în urma muncii prestate în penitenciar.

‘A fost un șoc să știi că vorbești cu mama ta și peste trei ore să afli că nu mai este. A fost un șoc. A fost greu, mai ales că eram și într-o perioadă cu bacalaureatul, eram într-o perioadă destul de importantă. Noi am dat în judecată și Ministerul de Interne. El nu avea voie să poarte armă. Dar instanța a decis că Poliția nu are nicio vină că el purta o armă, deși nu avea voie’, a povestit tânăra șocată, care vorbisese cu mama ei cu doar câteva minute înainte ca aceasta să moară.

‘Cred că este un pericol și pentru mine dacă ar ieși mai devreme, cât și pentru societate. E clar că dacă pedeapsa a fost pe viață de la început a fost dată cu un scop și dacă s-ar reduce m-ar afecta și pe mine și societatea. Am tot văzut în ultima perioadă câte s-au întâmplat după ce au fost eliberați atâția criminali și există o teamă pentru ce s-ar putea întâmpla în viitor.

Revoltă, tristețe, supărare pe sistem care e mai orientat, se pare, către criminali decât către victime și mi se pare nedrept. Un sistem conceput nedrept. Am făcut tot ce am putut, am depus o contestație către tribunalul Giurgiu, acum așteptăm. Sperăm totuși să se ia o altă decizie. I-am simțit lipsa mamei în fiecare moment, la fiecare eveniment, pe care mi l-aș fi dorit să-l împărtășesc cu ea. Totul îți afectează viața. Tot ce s-a întâmplat’, a mai adăugat Georgiana Bendre.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se abrogă recursul compensatoriu, prin care 14.402 deținuți au fost eliberați în perioada 2017-2018.

Referitor la cel care a omorât-o pe Mariana Bendre, recursul compensatoriu a fost deja aplicat, nu mai poate fi retras.

Sursa: Libertatea.ro

citește și...