Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

05.09.2019, 15:36
Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România
Adriana Iliescu are o pensie destul de modestă

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, trăiește împreună cu Eliza, fiica sa, din pensia pe care o primește după o carieră de profesor universitar. 

Adriana Iliescu se ocupă, de câțiva ani, exclusiv de creșterea și educația fiicei sale, care are acum 14 ani. Cele două locuiesc într-un apartament modest din Drumul Taberei și se descurcă destul de greu din punct de vedere financiar. 

Are o pensie de 2.000 de lei

După o carieră de profesor universitar, cea mai bătrână mamă din România ia lunar o pensie de aproximativ 2.000 de lei. Deși suma nu este deloc mare, Adriana nu s-a plâns niciodată și spunea că face față cheltuielilor cu brio. 

„Comparativ cu a altora, pensia mea este frumușică. (…) Nu sunt mulți bani pentru două persoane, dar nici puțini. Dacă chibzuim acești bani foarte bine, ne ajung și, Slavă Domnului, ne descurcăm! Nu ne plângem, alți pensionari o duc mai greu”, a spus femeia. 

„Dacă nu apare vreo boală, eu cred că Dumnezeu mă va ține să îmi văd copila bine. Iar dacă totuși ceva se întâmplă, eu îi las moștenire două apartamente și o las în grija doctorului Bogdan Marinescu, cel care m-a ajutat cu fertilizarea in vitro și care este și nașul fetiței”, a mai dezvăluit Adriana Iliescu. 

 

citește și...