Ce mănâncă familia regală în ziua de Crăciun. Ce conține meniul pentru masa de sărbătoare

24.12.2021, 16:16

Sărbătorile de Crăciun nu vor fi cu siguranță ușoare pentru Regina Elisabeta a II-a (95 de ani). Pentru prima dată după mult timp, ea petrece, din păcate, festivalul fără soțul ei, Prințul Phillip, cu care a fost căsătorită timp de 73 de ani și care a murit pe 9 aprilie a acestui an. Familia regală britanică locuieste în mod tradițional la moșia rurală elegantă Sandringham House, în comitatul Norfolk, de Crăciun.

Multe familii au același sărbători în fiecare an. Reginei Elisabeta îi place, de asemenea, să se bazeze pe tradiții în alegerile sale de meniu. Dar ce îi place Reginei Elisabeta a II-a?

În 2016, bucătarul-șef Darren McGrady a dezvăluit revistei americane pentru femei „Good Housekeeping” obiceiurile de mâncare și băutură ale familiei regale britanice. A lucrat pentru familie timp de 15 ani și acum conduce un canal YouTube cu peste 200.000 de abonați.

Regina Elisabeta a II-a trebuie să petreacă sărbătorile fără Prințul Philip

De obicei, este un festival fastuos pe care Regina Elisabeta a II-a îl găzduiește de sărbătorile de Crăciun. Întreaga familie regală se adună, sărbătorește, mănâncă și merge la biserică la proprietatea Sandringham din Norfolk, Anglia. Dar din cauza pandemiei de corona, Regina a decis anul acesta „după o analiză atentă”, să nu facă călătoria și, la fel ca în 2020, să rămână în Windsor.

Pentru prima dată,  Regina Elisabeta a II-a trebuie să petreacă vacanțele și fără soțul ei Prințul Philip, care a murit în aprilie, la vârsta de 99 de ani. Dar nu este singură: fiul ei cel mare și moștenitorul tronului Prinț. Charles și soția sa, Ducesa Camilla, îi țin companie, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al cuplului, potrivit ziarului britanic „Daily Mail”.

Salată de creveți, curcan și budincă

Reginei îi place să păstreze tradițiile atunci când vine vorba de banchete. Asta a divulgat bucătarul Darren McGrady, care a servit familia timp de 15 ani. La prânz toți vin împreună la masă.

Mai întâi se servesc delicii culinare: salată cu creveți sau homar. Acesta este în mod tradițional urmat de carne, iar felul principal este friptura de curcan. În plus, se servesc garnituri precum păstârnac, morcovi și varză de Bruxelles. Desigur, nu trebuie să lipsească desertul, în cazul de față budinca de Crăciun. Tradiționalul ceai de după-amiază, de asemenea, nu este omis de sărbători.

„Regina este o mare iubitoare de ciocolată”

Seara, în condiții normale, se organizează un bufet cu 15 până la 20 de delicatese diferite. Ceva dulce nu poate lipsi nici aici. „Regina iubește ciocolata, în special ciocolata neagră, și de aceea există întotdeauna un răsfăț cu ciocolată de Crăciun. De asemenea, iubește menta”, a spus McGrady pentru Good Housekeeping.

Cina de Crăciun nu va fi atât de mare anul acesta. Dar ingredientele de bază probabil nu se vor abate de la tradiție. Pentru că fostul bucătar regal știe: „Te ții de același meniu an de an.”

Regina Elisabeta a II-a oferă numeroase cadouri în fiecare an

Potrivit Palatului Buckingham, Regina Elisabeta a II-a trimite aproximativ 750 de felicitări de Crăciun, care includ de obicei o fotografie de familie, în fiecare an rudelor, prietenilor, membrilor casei regale și politicienilor de rang înalt. Regina Elisabeta a II-a are un cadou pentru fiecare membru al gospodăriei, iar pe anumite cadouri le distribuie personal. De asemenea, conduce o tradiție frumoasă a bunicului ei George al V-lea († 70) și a tatălui ei, regele George al VI-lea. († 56): Înmână 1500 de budinci de Crăciun personalului.

 

citește și...