Ce înseamnă acest desen! Toți cei care au aflat sensul lui au început să plângă

04.07.2019, 10:29
Ce înseamnă acest desen! Toți cei care au aflat sensul lui au început să plângă
Desenele, realizate de 3 copii imigranți de 10 și 11 ani

Recent, trei desene au circulat pe internet și i-au impresionat profund pe cei care le-au văzut. Mai mult, cea mai mare parte dintre ei au plâns atunci când au aflat sensul lor, plin de detalii șocante. 

Este vorba despre desenele realizate de copiii imigranți care au fost luați în custodie de autoritățile americane din Texas. Micuții erau ținuți în cuști care aparțineau oficialilor din SUA, uneori o perioadă mai lungă. 

„Nu aveau nicio expresie facială. Nu exista râs, nu existau glume, nu exista dialog”, a declarat președinta Academiei Americane de Pediatrie (AAP), potrivit Buzzfeed. 

Copiii imigranți ajunși în custodie americană în Texas au desenat imagini cu ei, cu chipul trist, în timp ce erau închiși în cuști. Desenele descriu condițiile groaznice în care sunt ținuți acești copii și au stârnit reacții puternice din partea întregii lumii.

Copiii imigranți, ținuți în condiții precare

Unul dintre desene îi arată pe copii cum dorm pe o podea mizerabilă, fără pat sau saltea, direct pe o pătură. Un alt micuț a desenat două toalete în interiorul unei celule, iar toate cele trei desene sunt dominate de linii orizontale și verticale care redau gratiile din spatele cărora nu erau lăsați să plece. 

Președinta AAP a vizitat zilele trecute mai multe centre unde se aflau copii și descrie camerele drept „cuști pentru câini”. „Când au deschis ușa primul lucru care ne-a lovit a fost mirosul îngrozitor, de urină, fecale și transpirație”, a mai spus femeia. 

Desenele, realizate de 3 copii de 10 și 11 ani

Desenele au fost realizate de copii atunci aceștia se aflau la un centru de caritate catolic din Texas, locul unde imigranții merg după ce sunt eliberați din custodia celor de la biroul de imigrări. Pentru cei mai mulți dintrea adulții și copiii ajunși aici, este prima ocazie după o lungă perioadă când pot face duș, pot purta haine curate și pot mâncă o masă caldă. 

Cele trei desene date publicității au fost făcute de doi copii din Guatemala, de 10 și 11 ani, naționalitatea celuilalt micuț, de 10 ani, fiind necunoscută deocamdată. 

citește și...