Ce decizie radicală a luat fiul Elodiei Ghinescu, la aproape 14 ani de la dispariția mamei sale

27.01.2021, 18:15
Ce decizie radicală a luat fiul Elodiei Ghinescu, la aproape 14 ani de la dispariția mamei sale
Ce decizie radicală a luat fiul Elodiei Ghinescu, la 13 ani de la dispariția mamei sale

Avocata Elodia Ghinescu a dispărut fără urmă la sfârșitul lunii august 2007 și nici până în prezent nu se știe ce s-a ales de aceasta.

Soțul ei, Cristian Cioacă, atunci poliţist la Poliţia din Argeş, a anunțat că partenera lui a dispărut. În luna septembrie 2007, la aproximativ două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă de lângă Râșnov haine având pete cu sângele Elodiei Ghinescu.

La o lună de la dispariție s-a descoperit uniforma de poliţist a lui Cioacă și alte obiecte ale lui și ale Elodiei. Soțul Elodiei a primit o condamnare de 15 ani şi opt luni de închisoare, scrie romaniatv.net. Din păcate nu se știe ce s-a întâmplat cu trupul fostei avocate.

Au trecut aproape 14 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu

La momentul dispariției, Elodia Ghinescu a lăsat în urmă un băiat, pe Patrick, care avea atunci doar 1 an. Acum este un adolescent în toată regula. Acesta a rămas în grija surorii tatălui său, dar nu va uita niciodată evenimentul trist care i-a marcat copilăria.

Patrick are 15 ani și a decis să nu mai poarte numele tatălui său, Cristian Cioacă. Băiatul a renunțat la nume după ce tatăl său a fost condamnat la închisoare, acuzat că i-a omorât mama.

El a solicitat în instanță schimbarea numelui său de familie, potrivit unor declarații făcute în urmă cu câteva luni de avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.

Ce a cerut băiatul Elodiei Ghinescu

‘Am sunat la Primăria Albota, unde practic copilul locuiește cu sora lui Cristian Cioacă și ni s-a confirmat faptul că a existat o astfel de cerere formulată de către sora lui Cristian Cioacă.

Dumnaei este tutorele copilului în acest moment. Ar fi formulat o astfel de cerere pentru ca micuțul să nu mai poarte numele de Cioacă și să poartă numele Ene. Faptul că i-a schimbat numele nu-l ajută pe copil”, a declarat Crina Radu pentru Antena Stars.

Anchetatorii au concluzionat faptul că Cristian Cioacă și-a ucis soția, în urma unor certuri conjugale pornite de la infidelitate.

Din probele la dosar reiese că fostul polițist i-a aplicat Elodiei mai multe lovituri, după care a dus-o în baie și a tranșat-o, pentru a-i ascunde corpul mai ușor.

La cinci ani de la dispariția avocatei, procurorii au cercetat din nou apartamentul poliţistului cu un aparat special care putea identifica petele de sânge mai vechi. La vremea respectivă, s-au găsit urme de sânge pe perete şi pe podea.

citește și...