Ce crede Valentin Ceaușescu despre moartea părinților săi: „Ar fi trebuit să-i ucidă, pur și simplu”

25.07.2019, 14:33
Ce crede Valentin Ceaușescu despre moartea părinților săi: „Ar fi trebuit să-i ucidă, pur și simplu”
Fiul soților Ceaușescu a făcut mărturisiri dureroase

Valentin Ceaușescu, singurul copil al cuplului Ceaușescu aflat încă în viață, consideră că nu s-a procedat corect în ceea ce privește decizia de a-i executa pe părinții săi.

Într-un interviu acordat pentru Associated Press la puțin timp după Revoluția din 1989, fiul soților Ceaușescu a mărturisit că el crede că părinții săi ar fi trebuit executați pe loc, fără proces.

„Ar fi trebuit să-i ucidă, pur si simplu. Nu aveau nevoie de un proces. Am privit (execuția) și mi-a fost rușine că sunt român. Nu am simțit că sunt părinții mei”, a spus Valentin. 

Acesta a mai povestit că dictatorul era rupt de realitate în orele de dinaintea izbucnirii manifestațiilor premergătoare Revoluției din 1989: „Nu i s-a spus motivul nemulțumirii (populației). Lucrurile neplăcute îi erau ascunse”.

„Am discutat cu mama, care susținea că nu sunt probleme, dar și cu Valentin, care spunea că lucrurile sunt grave, mai ales la Timișoara, dar i-am explicat şi eu şi mama că este alarmist. Tatăl meu a vorbit la telefon într-o altă cameră decât cea în care ne aflam noi, conversația telefonică a fost scurtă, unul-două minute. Nu știu ce au discutat cei doi la telefon, când s-a întors tatăl meu, Valentin l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar nu i-a răspuns”, declara în trecut sora lui Valentin, Zoia, care a decedat în 2006.

 

citește și...