Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, în 1989

22.11.2019, 10:52
Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, în 1989
Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, în 1989

După moartea Ceaușeștilor în 1989, anchetatorii au încercat să găsească averea ascunsă a dictatorului.

Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, în 1989

Aceștia au dat buzna în conturile deținute la CEC de Nicolae și Elena Ceaușescu. Despre cei doi se spunea că erau foarte bogați, încât aveau clanțe și wc-uri din aur. De asemenea, că aveau milioane de dolari.

S-au efectuat mai multe expertize contabile, care au arătat că Elena şi Nicolae Ceauşescu n-aveau bani la CEC, ci doar copiii lor, în special Zoia Ceauşescu, scrie Adevărul.

Fiecare copil avea economii de peste un milion de lei. Valentin Ceauşescu a fost singurul care avea conturi în străinătate.

 ‘Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor; extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi găsit cu ajutorul fostei soţii, Iordana Borilă’, a precizat Valentin Ceauşescu organelor de anchetă în dosarul privind subminarea economiei naţionale, potrivit adevarul.ro.

Bani găsiţi la CEC, în 1989:
Nicu Ceauşescu: 1.223.873 de lei
Valentin Ceauşescu: 1.223.873 de lei
Zoia Ceauşescu: 1.450.020 de lei

Mai mult de atât, soții Ceaușescu consumau alimente de 180.000 de lei lunar, dar nu le plăteau.

Pentru hrana câinilor familiei Ceauşescu, gospodăria cheltuia zilnic între 600 şi 700 de lei.

”În privinţa animalelor, cunosc că era o «turmă» întreagă: Nicolae Ceauşescu avea patru câini Labrador – Corbu, Şarona, Şoimu şi Rodica; Valentin avea un câine cocker, Nicu Ceauşescu avea un câine lup, Elena Ceauşescu avea un câine pripăşit, la care ţinea, Zoia Ceauşescu şi Mircea Oprean aveau şi ei doi”, a mai povestit Radu Burciu, fostul șef al gospodăriei.

citește și...