Ce avere are Ciprian Marica! A câștigat sume colosale din fotbal și a investit banii în afaceri profitabile

02.05.2020, 17:18
Ce avere are Ciprian Marica! A câștigat sume colosale din fotbal și a investit banii în afaceri profitabile

Ciprian Andrei Marica și-a început cariera fotbalistică la clubul Dinamo, la vârsta de 16 ani. Pe când avea doar 18 ani, a fost cumpărat de Șahtior Doneţk. În Ucraina, Ciprian Marica a jucat timp de trei ani sub îndrumarea lui Mircea Lucescu.

El a mai evoluat la VfB Stuttgart, Schalke, Getafe, Konyaspor și Steaua. Cel mai mult a petrecut în Germania, la Stuutgart și Schalke.

Ce avere are Ciprian Marica! A câștigat sume colosale din fotbal și a investit banii în afaceri profitabile

Ciprian Marica are 5 trofee în palmares, toate cu Șahtior: 3 campionate (2005, 2006 și 2008), o Cupă a Ucrainei (2004) și o Supercupă (2006). Pentru echipa naţională, acesta a jucat de 71 de ori şi a marcat 25 de goluri.

La vârsta de 31 de ani, Ciprian Marica a decis să îşi încheie cariera sportivă și să se axeze mai mult pe familie și pe fundația care îi poartă numele. Din întreaga carieră de fotbalist, fostul internațional a strâns o avere colosală.

‘Invitat la Europa FM, Marica a dezvăluit că nu ştie câţi bani a câştigat din fotbal, dar a precizat că a plătit fiscului german 14 milioane de euro, ca taxe şi impozite, pentru cei şase ani petrecuţi în Bundesliga‘, a relatat ziarul Adevărul.

Conform Wowbiz, Ciprian Marica ar fi avut un câștig brut de aproximativ 31 milioane de euro în cei șase ani petrecuți în Germania.

Mai mult de atât, o parte din banii câștigați din fotbal, Ciprian Marica a preferat să îi investească în domeniul imobiliar. Astfel, Marica ar deține un hotel pe litoralul românesc, dar și o clădire de birouri în București.

În 2019, Ciprian Marica și Ilie Năstase au început să investească în fotbalul românesc și au construit o academie de fotbal pe terenul bazei sportive Voința, care îi aparține fostului tenismen.

‘Ciprian Marica, fostul atacant al naţionalei de fotbal şi în prezent principalul finanţator al echipei de fotbal Farul Constanţa, a demarat alături de un partener consolidarea blocului „Volga“ de la intersecţia Căii Dorobanţilor cu bulevardul Iancu de Hunedoara, dar şi a clădirii de birouri de lângă acesta unde are sediul Fundaţia Ciprian Marica şi compania de construcţii Hidroconstrucţia.

Clădirea unde în prezent sunt birourile Hidroconstrucţia şi ale Fundaţiei Ciprian Marica va fi modernizată. În ceea ce priveşte clădirea de pe colţ, în prezent aceasta a fost securizată pentru a nu-i pune în pericol pe trecători, având în vedere că este o clădire veche. Vrem să realizăm un proiect unitar acolo care să includă birouri şi un hotel în clădirea de pe colţ. Momentan analizăm mai multe soluţii’, relata Ziarul financiar.

Ciprian Marica se află în mijlocul unui scandal, după ce în presă a apărut o filmare compromițătoare cu el și amanta sa, Ana Muntean, soția lui Florin Muntean, unul dintre cei mai buni prieteni.

În august 2019, cei doi au fost filmați în aceeași cameră de hotel chiar de soțul femeii, însă video-ul a apărut în spațiul public abia în urmă cu câteva zile.

citește și...