Ce au descoperit medicii legiști în cazul morții acrobatului Alex Erlich

25.03.2021, 14:54
Ce au descoperit medicii legiști în cazul morții acrobatului Alex Erlich
Ce au descoperit medicii legiști în cazul morții acrobatului Alex Erlich

Acrobatul Alex Erlich a decedat subit, după ce își revenise după accidentul în care a căzut în gol de la 9 metri.

Medicii legiști au concluzionat că tânărul de 26 de ani a murit înecat cu propriul sânge, la câteva zile după ce fusese externat din spital. Pe 5 februarie, în timpul unei repetiții la Circul Metropolitan, Alex Elrich a căzut în gol de la 9 metri.

Acrobatul s-a dezechilibrat, a alunecat şi s-a prăbuşit în gol. Avea echipament de siguranţă, susţin reprezentanţii circului, care nu îşi explică ce s-a întâmplat.

A fost operat și trimis acasă

”O fi schimbat el ceva la echipament. Nu ştim. Deocamdată nu ştim nimic. Sistemul e unul de alpinişti, nu e o joacă, ăla ţine 400 de kilograme. Carabina are un sistem de prindere, are un filet pe care îl strângi şi prinde carabina. Aia nu se poate desface”, spunea, la vremea respectivă, Adrian Daminescu, managerul Circului Metropolitan.

El a fost dus de urgență la spital și a fost operat. După intervenția chirurgicală, medicii au decis că acesta poate merge acasă pentru a se recupera.

Alex Elrich se simțea bine, însă necazul nu l-a ocolit! În timp ce se uita la televizor, întins pe canapea, acrobatul a suferit o hemoragie nazală puternică.

Avea leziuni cerebrale grave

După moartea acestuia, polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă. Trupul său neînsuflețit a fost transportat la Institutul Medico-Legal Mina Minovici pentru necropsie.

Potrivit Gândul, legiștii au descoperit că Alex avea multiple fracturi craniene, în special faciale, iar în creier au fost descoperite mai multe cheaguri de sânge. Cu toate acestea, el a fost lăsat să plece acasă, deși mai avea nevoie de îngrijiri.

După externare, plin de speranţă, Alex declara: ”Dorm bine, sunt bine, râd, glumesc. Fac recuperare, fac recuperare şi acasă. Mănânc bine, mă hidratez bine, de psihic are grijă şi prietena mea, care tot timpul mă încurajează”.

Concluzia a fost că tânărul s-a sufocat din cauza hemoragiei nazale masive. cauza morții lui Erlich ar fi fost asfixia mecanică provocată de hemoragia masivă.

citește și...