Ce animal a transmis coronavirusul la oameni! Este o specie pe cale de dispariţie

08.02.2020, 17:24
Ce animal a transmis coronavirusul la oameni! Este o specie pe cale de dispariţie
Foto: pixabay

Coronavirus face ravagii în China! Numărul persoanelor care au murit până acum a ajuns la 722. Doar vineri, 7 februarie, au decedat 86 de pacienți în Wuhan, potrivit autorităților medicale chineze.

Ce animal a transmis coronavirusul la oameni!

Cercetătorii chinezi sunt în alertă și investighează cu mare atenție originea animală a epidemiei de coronavirus din China. Agenția Xinhua, citată de The Guardian, a aruncat bomba, mărturisind că a descoperit un mamifer pe cale de dispariție care ar fi transmis virusul ucigaș la oameni.

Specia se numește pangolin și ar putea să facă legătura între lilieci și oameni. Până acum, analizele au demonstrat că liliecii sunt purtători ai tulpinei coronavirus, care a infectat cel puţin 31.000 de oameni, cel mai mulți fiind în China.

Foto: captură video

Recent, analizele genetice au arătat că tulpina virusului a pangolinului este identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci. Astfel, coronavirus nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni.

‘Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar’, susţine Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa.

Acesta a mai declara că intermediarul virusului ucigaș este un mamifer, care aparţine familiei bursucilor.

citește și...