Ce alimente poți, de fapt, să mănânci seara, fără să ai vreo grijă legată de kilogramele în plus

12.03.2020, 17:12
Ce alimente poți, de fapt, să mănânci seara, fără să ai vreo grijă legată de kilogramele în plus

Dacă seara ți se face foame, există anumite alimente pe care le poți consuma fără să ai vreo grijă legată de kilogramele în plus.

Specialiștii sunt de părere că, dacă ai parte de un mic-dejun și de un prânz copios, poți să sari peste masa de seară. Dacă, totuși, cina este prezentă în rutina ta, nutriționistul Luminița Florea a explicat ce alimente să eviți și ce produse să consumi pentru o masă de seară sănătoasă.

Ce alimente poți, de fapt, să mănânci seara, fără să ai vreo grijă legată de kilogramele în plus

„Masa de seara poate fi opţională într-o dietă echilibrată, asta dacă am reuşit să acoperim cel puţin două mese principale (mic dejun şi prânz) şi una–două gustări de-a lungul zilei respective. De cele mai multe ori se întâmplă însă să fie singura şi cea mai consistentă masă a zilei pentru o persoană şi ,din păcate, o reţetă ,,de succes” pentru creşterea în greutate pe termen lung. În acest mod, îngrăşarea nu va întârzia să apară mai devreme sau mai târziu”, a dezvăluit specialistul pentru Gândul. 

Iată ce alimente sunt de evitat seara:

paine integrală/ cu seminţe;

cereale (tip muesli, boabe de grâu, orz, ovăz

mămăligă/ preparată cu mălai, griş;

paste făinoase din făină integrală;

orez brun, nedecorticat;

legume şi leguminoase cu amidon (cartofi, mazăre, fasole boabe, linte, năut);

hrişca; cuş-cuş; mei; quinoa;

zahăr şi derivate cu zahăr-prăjituri, bomboane, foietaje, creme, ciocolată, sucuri carbogazoase sau necarbogazoase;

fructe şi sucuri naturale;

unt, smântână, brânzeturi grase (oaie, bivoliţă, brânzeturi franţuzeşti, caşcaval);

mezeluri cu carne tocată (crenvuşti, parizer, tobă, salam, cârnaţi, cabanos, pateu);

tocături cu grăsime (mici, chiftele, hamburgeri);

oleaginoase (migdale, nuci, alune, fistic, caju, macadamia);

alcool.

 

Alimente pe care le poți consuma seara:

carne albă slabă, peşte şi derivate;

ouă, cu moderaţie, ocazional;

lactate şi brânzeturi cu aport mediu de grăsime (maxim 16-18% grăsime);

de evitat carnea roşie, bogată în grăsimi sau procesată;

legume multe, crude, nepregătite termic, la grătar, sau doar uşor prelucrate, la wok sau la grill.