Ce a scos la iveală raportul psihiatric al lui Gheorghe Dincă!

04.01.2020, 11:33
Ce a scos la iveală raportul psihiatric al lui Gheorghe Dincă!
Ce a scos la iveală raportul psihiatric al lui Gheorghe Dincă!

Noi detalii ies la iveală în cazul lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut că a ucis două tinere, pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Ce a scos la iveală raportul psihiatric al lui Gheorghe Dincă!

Avocatul familiei Melencu, Carmen Obîrșanu, a dezvăluit că a văzut expertiza psihiatrică a lui Gheorghe Dincă și a lui Ștefan Risipițeanu, complicele lui. Se pare că ambii au avut discernământ când au comis faptele.

‘Am văzut raportul psihiatric. Rezultă că și Dincă, și Fane, ambele persoane sunt apte psihic să realizeze consecințele faptelor lor. Nu vor putea să scape pe baza faptului că n-au realizat ce au făcut. 

Vorbind cu Dincă, am realizat că e o persoană foarte volubilă. Încearcă să se impună. Nu sunt psiholog, dar lucrez de 40 de ani cu oameni și știu. Realizează ce se întâmplă. Ar vrea să spună adevărul, dar nu este lăsat să spună. Nu că ar vrea să se dezvinovățească. Are și el partea lui de vină. Rețeaua vinovaților e mult mai mare!’, a spus Carmen Obîrșanu pentru Libertatea.

În schimb, avocatul lui Dincă a declarat că bărbatul de 66 de ani așteaptă să fie judecat.

‘Nu am fost informat că Dincă va fi trimis în judecată, nici nu era o obligativitate. Nu mă surprinde. Era obligatorie trimiterea lui în judecată, nu putea fi pus în libertate. Nu am luat în calcul această variantă nici eu, nici clientul. Foarte probabil va fi menținută starea de arest preventiv. Dacă ne raportăm și la atitudinea inculpatului, care este de acord să fie ținut în arest preventiv. 

Raportul expertizei psihiatrice nu l-am văzut. Știu că e gata. Am fost concentrat pe alte aspecte, care au necesitat mult timp. Ultima oară am vorbit cu Dincă înainte de sărbători, înainte de Crăciun. Așteaptă să fie trimis în judecată, să știe ce pedeapsă va primi.

Nu mi-a spus nimic despre probleme în închisoare. El a studiat dosarul împreună cu mine. N-avea cum să vadă el ce n-am văzut eu. Nu i s-au adus acuzații noi. Doar profanarea de cadavre a fost inclusă mai târziu, deși nu era o surpriză sub raport legal’, a mărturisit Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

citește și...