Ce a pătimit Liana Alexandru, fostă jurnalistă la Digi24, după ce s-a infectat cu tulpina sud-africană de COVID-19

06.03.2021, 10:19
Ce a pătimit Liana Alexandru, fostă jurnalistă la Digi24, după ce s-a infectat cu tulpina sud-africană de COVID-19
Ce a pătimit Liana Alexandru, fostă jurnalistă la Digi24, după ce s-a infectat cu tulpina sud-africană de COVID-19

Liana Alexandru, fostă jurnalistă la DIGI24, se numără printre persoanele diagnosticate cu tulpina africană a noului coronavirus. 

Fosta jurnalistă a povestit cum a ajuns să fie diagnosticată cu noua tulpină de la COVID-19 și prin ce chinuri a trecut.

Ea a fost diagnosticată cu varianta sud-africană a coronavirusului. Femeia povesteşte că ea şi fetiţa de 8 ani au fost confirmate cu SARS-COV-2 pe 20 februarie, la aproape 2 săptămâni după soţul ei.

Liana Alexandru, diagnosticată cu tulpina africană de COVID-19

”În dimineaţa asta, un angajat DSP mi-a telefonat iar să facă o altă anchetă epidemiologică, pentru că, în cazul meu, a fost depistată tulpina B1351. Tulpina sud-africană. Am fost contact direct al soţului meu care a făcut o formă cu spitalizare de o săptămână. Nu ştie de unde a luat virusul. Toţi suntem acum bine. Eu n-am avut, dar dacă aveţi posibilitatea, vaccinaţi-vă. Măcar aici, statul acesta împiedicat nu a dat greş. 

”Eram în a 13-a zi de carantină când am făcut febră. Având un sindrom genetic descoperit în pandemie, am stat toată perioada cu sabia lui Damocles deasupra capului şi mă bucuram că voi ieşi teafără din încercarea asta. În primele zile de carantină, eu şi copilul avusesem un pic roşu-n gât, eu, un uşor disconfort digestiv, iar copilul, nişte dureri musculare. Atât. Fără vreo nevoie de tratament. Bănuiam că am făcut amândouă o formă aproape asimptomatică şi aveam de gând să ne testăm mai târziu anticorpii. Dar, în a 13-a zi, m-a cuprins încă de dimineaţă o stare de oboseală care s-a transformat după-amiază în febră, mialgii şi dureri în gât. Aveam în casă câteva teste rapide pentru astfel de suspiciuni, care ieşiseră mereu negative. De data asta, testul a ieşit pozitiv”, a afirmat jurnalista, pe pagina ei de Facebook.

‘Am stat în total o lună pe calendar închisă-n casă. Copilul a fost bine. Dar eu am avut febră, frisoane, dureri în gât, dureri de stomac, de organe interne, de oase, de dinți, de ochi, mi-am pierdut mirosul și am trăit stări de epuizare pe care nu le pot compara cu nimic. Zile întregi nu m-am dat jos din pat, scufundată în agonie și gândindu-mă că, dacă acesta e finalul, atunci nu i te poți opune’, a mai spus Liana Alexandru.

citește și...