Cazurile de COVID înregistrează cifre record în toată Europa. Restricții dure de sărbători pentru nevaccinați

10.11.2021, 18:04
Cazurile de COVID înregistrează cifre record în toată Europa. Restricții dure de sărbători pentru nevaccinați
Foto: Unsplash.com

Europa este noul epicentru al pandemiei. În plin val 4 al pandemiei, țările europene anunță noi restricții, după ce cazurile cu Covid-19 au explodat, inclusiv în statele cu rate mari de vaccinare. Restricțiile dure vor viza persoanele nevaccinate.

Infecțiile cu coronavirus ating niveluri record în multe țări din Europa, pe măsură ce iarna se impune, determinând un apel la acțiune din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care a descris noul val drept o „gravă îngrijorare”.

Numărul tot mai mare de cazuri, în special în Europa de Est, a provocat dezbateri cu privire la reintroducerea restricțiilor de circulație înainte de sezonul sărbătorilor de Crăciun.

Europa a raportat 1,8 milioane de cazuri noi

Regiunea a înregistrat o creștere de 6% a cazurilor noi săptămâna trecută, cu aproape 1,8 milioane de cazuri noi, comparativ cu săptămâna anterioară. Numărul deceselor a crescut cu 12% în aceeași perioadă.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a raportat 33.949 de noi infecții, cea mai mare creștere zilnică de la începutul pandemiei anul trecut.

Cazurile din Rusia și Ucraina sunt în creștere.

Noile infecții zilnice cu coronavirus din Austria au crescut la un record stabilit în urmă cu un an.

Prevalența COVID-19 în Anglia a crescut la cel mai ridicat nivel înregistrat în octombrie, a transmis Imperial College din Londra.

Slovacia a raportat 6.713 cazuri noi, de asemenea, un record, în timp ce cazurile noi zilnice în Ungaria s-au dublat de săptămâna trecută la 6.268. 

Croația și Slovenia au raportat joi ambele infecții zilnice record.

Restricțiile pentru nevaccinați

În Franţa, autorităţile sanitare au anunţat că a treia doză de vaccin devine devine obligatorie pentru persoanele de peste 65 de ani.

În Marea Britanie, personalul medical este obligat să se vaccineze dacă vor să îşi păstreze locul de muncă.

Ratele de vaccinare în țările din estul Europei sunt mult, mult mai scăzute – adesea fatale. Bulgaria și România au vaccinat complet doar 22,6% și respectiv 33,7% din populația lor, conform Reuters. Este sub media Uniunii Europene de 67,4% și mai rău decât statele cele mai puțin vaccinate din SUA.

Nu este o coincidență, aceste două țări înregistrează zilnic decese record de Covid.

Rata mortalității în România, printre cele mai ridicate din lume

În România, spitalele nu pot face față creșterii numărului de pacienți cu COVID-19, iar Republica Cehă, Slovacia și Polonia au înăsprit regulile privind purtarea măștilor și au introdus măsuri pentru a reduce infecțiile.

Republica Cehă a introdus o cerință: clienții restaurantului să prezinte dovada vaccinării sau un test. Are, de asemenea, reglementări dure în ceea ce privește purtarea măștii.

În Polonia, purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice închise, în timp ce cinematografele, teatrele și hotelurile au o limită de capacitate de 75%.

 

citește și...