Cazuri de Salmonella, depistate în ciocolata Kinder. Autoritățile sanitare avertizează: „Nu mâncați ouă Kinder!”

18.04.2022, 12:48
Cazuri de Salmonella, depistate în ciocolata Kinder. Autoritățile sanitare avertizează: „Nu mâncați ouă Kinder!”

Un lot de ciocolată Kinder a fost infestat cu Salmonella. Agențiile de siguranță alimentară i-au avertizat pe britanici să nu consume produse de ciocolată Kinder fabricate înainte de weekendul Paștelui, după ce au fost confirmate zeci de cazuri de Salmonella. Peste 70 de copii, majoritatea mai mici de 5 ani, s-au infectat cu Salmonella.

Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA), Food Standards Scotland (FSS) și Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) reamintesc oamenilor că o gamă de produse ale mărcii, precum și cele ale Schoko-Bon, nu trebuie consumate.

Începând de la data de 15 aprilie, au existăat 70 de cazuri legate de focarul bacteriei în Marea Britanie. Majoritatea bolnavilor sunt copii sub cinci ani.

Focar de salmonela în Marea Britanie și în Statele Unite

Autoritățile din Belgia au decis închiderea fabricii săptămâna trecută, aflată în sud-estul orașului Arlon, după ce au fost depistate mai multe infecții în Europa și în Statele Unite ale Americii.

Autoritățile au avertizat asupra Kinder Suprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Egg Hunt Kit și Kinder Schokobons.

Care sunt simptomele salmonelei

”Reamintim oamenilor retragerea în acest weekend de sărbătoare, deoarece este posibil ca aceste produse să fi fost cumpărate și depozitate drept cadouri sau pentru evenimente precum mesele de Paște”.

Simptomele salmonelei includ diaree, crampe stomacale, greață, vărsături și febră.

În timp ce majoritatea cazurilor se rezolvă în câteva zile, simptomele pot fi severe și pot duce la internare în spital, în special la cei foarte tineri și la cei cu sistemul imunitar slăbit.

Ciocolata Kinder, retrasă de pe rafturile magazinelor din România

Mai multe sortimente de ciocolată au fost retrase de pe rafturile magazinelor din România, din cauza unor suspiciuni de contaminare cu Salmonella, transmite ANSVSA.

Printre magazinele care au anunțat retragerea de la raft a produselor Ferrero se numără Profi, Kaufland, Lidl, Penny, Selgros, Carrefour, Cora, Metro, Mega Image, Auchan.

Ferrero a suspendat deja toate operațiunile de la fabrica din Arlon pentru a ajuta ancheta în curs.

Fabrica va porni din nou doar după ce autoritățile vor constata că alimentele fabricate acolo sunt sigure.

Însă, autoritățile sanitare britanice sunt îngrijorate de întârzieri în schimbul de informații ale companiei Ferrero, în timpul investigației, ceea ce a dus la intervale de timp în procesul de retragere de pe piață a produselor, iar acum trebuie întreprinse o serie de retrageri separate.

 

citește și...