Cazuri de difterie aproape de granița dintre Ucraina și România! Boala fusese eradicată în țara noastră

12.11.2019, 15:40
Cazuri de difterie aproape de granița dintre Ucraina și România! Boala fusese eradicată în țara noastră
Cazuri de difterie aproape de granița cu Ucraina

Mai multe cazuri de difterie au fost semnalate în Ucraina, aproape de granița cu țara noastră. Boala fusese eradicată în România în anii 1980. 

Direcția de Sănătate Publică a transmis mai multe recomandări medicilor și spitalelor, legate de diagnosticarea corectă a pacienților, după ce în Ucraina s-au confirmat mai multe cazuri de difterie, maladie extrem de contagioasă. 

Cazuri de difterie aproape de graniță

Ministerul Afacerilor Externe a emis, de asemenea, o atenționare de călătorie în privința acestor cazuri. 

„Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a fost informată de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în data de 1 noiembrie despre confirmarea unor cazuri de difterie în regiuni din Ucraina de la graniţa de nord a României. În contextul în care acoperirea vaccinală pentru bolile difterie, tetanos şi tuse convulsivă raportată de judeţele de la graniţa cu Ucraina, este suboptimală, au fost transmise recomandări tuturor medicilor de familie şi unităţilor sanitare cu privire la necesitatea acordării unei atenţii deosebite diagnosticării corecte a tuturor cazurilor de angină cu simptomatologie sugestivă, inclusiv prin investigaţii de laborator. CNCSBT a recomandat îmbunătăţirea acoperirii vaccinale prin mobilizarea tuturor medicilor de familie în vederea recuperării restanţierilor, copii şi adolescenţi, nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet”, scrie într-un comunicat al DSP Suceava.

 

citește și...