Cazul unei fete de 13 ani agresată de șoferul microbuzului școlar a ajuns la Cotroceni. Ce au decis procurorii

09.09.2019, 19:23
Cazul unei fete de 13 ani agresată de șoferul microbuzului școlar a ajuns la Cotroceni. Ce au decis procurorii
Fata a fost abuzată de șoferul microbuzului școlar

După ce o fată de 13 ani a fost agresată sexual de șoferul microbuzului școlar, Klaus Iohannis a trimis o petiție făcută de mama elevei către Inspectoratul General al Poliției Române. 

O adolescentă de 13 ani a ajuns acasă după ore și i-a mărturisit mamei că șoferul microbuzului școlar a pipăit-o și a sărutat-o cu forța, apoi i-a dat o ciocolată. 

Mama elevei din Caracal a depus plângere penală împotriva individului care i-ar fi agresat fiica, însă procurorii au decis clasarea dosarului. 

„El a pipăit-o, a pupat-o, a intrebat daca are iubit”

„A intrat în magazin, el a pipăit-o, a pupat-o, a intrebat daca are iubit, fetiţa i-a răspuns “nu, și atunci el i-a zis “te învăț eu să iubești cu adevărat”. A pupat-o cu forța. (…) A venit fetița acasă, mi-a povestit ce s-a întâmplat, iar eu am sunat-o pe directoarea școlii şi pe un domn polițist de aici de la noi, aveam numărul lui că nu stau aici, nu-i găsim, și mi-a spus să vin luni. (…) Luni la ora 8 am sunat și am întrebat dacă este la secție, să vin cu fetița, sunteti la secție, el zice “Nu, veniți miercuri”, a mărturisit femeia la România TV. 

Șoferul a mai abuzat și alte fete

Mama fetei a mai declarat că a decis atunci să sune la 112: „Atunci am sunat la 112, au venit în 20 de minute. Ne-au luat declaraţii, după care ne-au chemat la poliție. (…) Am spus şi de alte fete, le-a chemat şi pe ele, au fost audiate în prezenţa unor avocaţi din oficiu. La altele a fost mai grav decât în cazul fetiţei mele, le-a cerut să aibă relaţii cu el, le-a bagat mâna în pantaloni, pe sub tricou”.

Victima a declarat că, după ce dosarul a ajuns la parchet, a fost chemată la audieri, unde procurorii Zăvoianu și Măceșanu au umilit-o: „Procuroarea mi-a vorbit foarte aspru, de parcă eram de vină pentru ceva. I-am spus că, după ce m-a sărutat cu forța în magazin și mi-a pus mâna pe sâni, Nicolae Mihai mi-a dat o ciocolată. Am luat-o și am plecat, de teamă să nu mă închidă în magazin, cum am auzit că au pățit alte fete. Procuroarea m-a întrebat: Și de ce ai luat ciocolata, Alexandra? Înseamnă că ți-a plăcut”. 

Procurorii au decis clasarea dosarului deoarece atingerea unui copil pe picioare și pe sâni nu există ca faptă penală. Șocată de hotărârea instanței, mama Alexandrei a făcut o petiție pe care i-a trimis-o lui Klaus Iohannis, iar Administrația Prezidențială a trimis-o la IGPR. 

„Cum copilul meu a fost traumatizat aşa să păţească şi el. Copilul e traumatizat. Plânge, îi transpira mâinile, nu mananca. Şi alte copile au trecut prin asta. Din 15 fetiţe agresate, doar 5 au depus însă plângere. Celalate familii nu au vrut să se pună rău cu primăria”, a mai declarat mama fetei abuzate. 

citește și...