Cauzele incendiului devastator de la Notre Dame! De la ce a pornit

27.06.2019, 09:14
Cauzele incendiului devastator de la Notre Dame! De la ce a pornit
Cauzele incendiului devastator de la Notre Dame!

Incendiul de la catedrala ‘Notre-Dame de Paris’ s-a produs în seara zilei de 15 aprilie 2019. Până în acest moment, autoritățile franceze exclud posibilitatea ca incendiul devastator să fi fost provocat de o mână criminală.

Cauzele incendiului devastator de la Notre Dame! De la ce a pornit

Raportul preliminar privind incendiul izbucnit la catedrală arată că cele mai cele mai plauzibile cauze sunt un scurt circuit la panoul electric sau o țigară aprinsă.

Parchetul francez a anunțat că ancheta privind incendiu va continua și că o echipă de trei judecători de instrucţie va dispune de prerogative mai extinse, inclusiv aceea de a-i inculpa pe eventualii responsabili de neglijenţă.

‘Dacă anumite disfuncţionalităţi  au fost puse în evidenţă, investigaţiile realizate în etapa preliminară nu permit totuşi, în acest moment, să fie determinate cauzele incendiului’, a indicat procurorul Rémy Heitz.

Emmanuel Macron promite că Notre Dame va fi reconstruită în doar cinci ani. Miliardarii şi marile firme ale Franţei au anunţat donații majore în valoare de 850 de milioane de euro, însă până la jumătatea acestei luni, au fost onorate promisiuni în valoare de doar 80 de milioane de euro.

‘Mai multe ipoteze au reţinut atenţia anchetatorilor, printre care cea a unei disfuncţionalităţi electrice sau cea a izbucnirii focului de la o ţigară prost stinsă, fără a fi posibil să fie privilegiată vreuna din ele în acest stadiu’, a mai spus procurorul, potrivit CNN.

Sursa: Digi24

citește și...