Câți bani face Mugur Isărescu din afacerea cu vin! Se vede că este expert în finanțe

08.07.2019, 18:04

Mugur Isărescu s-a îmbogățit de pe urma podgoriei de vin pe care o deține. În 2018, guvernatorul României a avut câștiguri substanțiale din afacerea cu vinuri.

Câți bani face Mugur Isărescu din afacerea cu vin!

Conform economica.net, profitul net al podgoriei de la Drăgășani a fost de aproape un milion de lei noi. Astfel, a reușit anul trecut să își tripleze venitul companiei de vinuri din Drăgășani, județul Vâlcea, Măr SRL, cu un profit net de 794.000 de lei.

Anul 2019 a avut cel mai mare profit înregistrat de companie în ultimul deceniu. În anul 2017, compania lui Mugur Isărescu a avut un profit net de 236.769 lei. Compania este manageriată de fiul guvernatorului, Mugurel Costin Isărescu.

Datele de la Ministerul de Finanţe arată că la companie lucrează în jur de 21 de salariați. În județul Vâlcea, familia Isărescu deţine atât circa 40 de hectare de viţă-de-vie, cât şi o cramă şi o pensiune cu sală de degustare.

Compania Măr SRL din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, producătorul de vin deţinut de familia Isărescu, a terminat anul 2018 cu un profit net de aproape 794.000 de lei, de peste trei ori mai mare decât în anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta a fost anul cu cel mai mare profit înregistrat de companie în ultimul deceniu. În 2017, compania ]nregistrase un profit netde 236.769 lei. Compania este manageriată de fiul guvernatorului, Mugurel Costin Isărescu.

Vinurile realizate de Casa Isărescu se vând în toate magazinele mari, precum Auchan, Carrefour, Kaufland, Mega Image, Metro şi Selgros, conform datelor de pe site-ul companiei.

Podgoria produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah.

Cota de piață a vinurilor produse de familia guvernatorului este de aproximativ 95%.
citește și...