Cât ar putea să coste măștile de protecție după data de 15 mai! Ce a anunțat Ministrul Economiei

07.05.2020, 15:20
Cât ar putea să coste măștile de protecție după data de 15 mai! Ce a anunțat Ministrul Economiei
foto: pixabay

După data de 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție în spațiile închise, însă această obligativitate crează mari probleme.

Cât ar putea să coste măștile de protecție după data de 15 mai!

Prețul unei măști i-a speriat pe mulți, mai ales că prețul acestora a explodat în ultimele două luni. În prezent, o mască de protecție a ajuns să coste și 8 lei în anumite locuri.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că românii vor putea să își achiziționeze, în perioada următoare, măști de protecție la prețuri rezonabile. Astfel, prețul unei măști ar putea fi în jur de 2 lei.

‘Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență și cu impunerea obligativității purtării măștilor în spațiile închise, în România să se găsească aceste măști de protecție în rețelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte ușor.

Mai mult decât atât, să aibă un preț rezonabil. Mă voi ține și mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în față. Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei’, a explicat Virgil Popescu, la Digi 24.

Marii comercianți și-au ajutat deja prețurile, care nu mai sunt la fel de mari ca la începutul pandemiei de coronavirus. În acest moment, o mască chirurgicală costă 2,19 lei la eMAG, însă este disponibilă doar la set. La Altex, un set care conține 50 de măști chirurgicale costă 99.90.

citește și...