Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi românești în piețe! Prețul e dublu față de supermarket

29.04.2020, 16:47
Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi românești în piețe! Prețul e dublu față de supermarket
foto: pixabay

S-a dat start la sezonul cartofilor noi românești, însă prețurile îi sperie pe mulți. Fermierii au început să îi recolteze, iar producția de anul acesta se găsește deja în anumite piețe. Mulți agricultori de cartofi s-au plâns că zăpada căzută în luna martie a afectat recoltarea.

Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi românești în piețe!

Zăpadă atât am avut-o aici, de 25 cm, și a rupt o dată arcadele de la folie și le-am pus înapoi, altă muncă. Deci erau vânduți de cel puțin 10 zile. 

Cu toate că a fost foarte greu pentru că nu ne-a ajutat timpul, fiind zăpadă, ger, ne-au înghețat de 2 ori, dar mulțumim lui Dumnezeu a fost bine. Ne-a ajutat și prețul, i-am vândut foarte bine, într-un cuvânt suntem mulțumiți’, a declarat Florentina Gheorghiță, fermier, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, fermierii sunt îngrijorați și că vor rămâne cu marfa nevândută din cauza pandemiei de coronavirus.

‘A fost producția foarte bună la solarii, a depășit 20 de tone pe hectar. Producția sper să fie bună, dar sunt mai târziu cu cel puțin 2 săptămâni’, a spus Tudor Ion, inginer la Camera Agricolă Călărași.

În această perioadă, un kilogram de cartofi noi se vinde în supermarketuri cu 3 lei, în vreme ce la producătorii locali prețul unui kilogram ajunge la cel puțin 7 lei.

citește și...