Carmen Dan a demisionat din guvern! Cine ar putea fi noul Ministru de Interne

15.07.2019, 13:06
Carmen Dan a demisionat din guvern! Cine ar putea fi noul Ministru de Interne
Carmen Dan a demisionat astăzi

Ministrul de Interne Carmen Dan și-a dat demisia din funcția pe care o ocupa în Guvernul României. Politiciana a explicat cauzele care au dus la plecarea sa din funcție, iar cei de la PSD se pregătesc să propună un alt ministru. 

Potrivit Digi 24, Dan a anunțat, astăzi, că a decis să plece din guvern. 

„Mi-am depus mandatul. Nu voi cere colegilor mei nimic. Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. Înțeleg din cauză că nu mi-am făcut treaba. E o decizie politică”, a spus ministrul.

„Plec cu fruntea sus din MAI”

Politiciana a vorbit și despre motivele demisiei: „Înțeleg că nu intră în discuție nicidecum un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. Mă aștept să ia act de demisia mea. Acum am discutat cu premierul. Demisia e un gest unilateral. Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea sus din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”.

Senatorul Moga ar putea să îi ia locul

Întrebată dacă PSD a cedat în fața dorinței lui Klaus Iohannis, care a cerut în trecut schimbarea sa, Carmen Dan a răspuns: „Cred că da”. Ministrul demisionar a vorbit și despre înlocuitorul său: „Nu știu dacă s-a decis cert, însă i-aș ura succes colegului meu, senatorul Moga”.

În ședința CEX a PSD, se va discuta, conform Digi 24, despre nominalizarea la MAI a lui Nicolae Moga, senator de Constanța al partidului.

În perioada 1991-1993, Moga a fost subprefect al județului Constanța. În timpul exercitării acestei funcții a primit calitatea de „luptător cu merite deosebite” la Revoluția din 1989.

citește și...