Care va fi salariul minim în 2020. Ce majorare vor primi angajații

26.11.2019, 17:24
Care va fi salariul minim în 2020. Ce majorare vor primi angajații
Care va fi salariul minim în 2020. Ce majorare vor primi angajații

Salariul minim în 2020 va fi majorat față de cel de anul acesta. Anunțul a venit de la șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. 

Care va fi salariul minim în 2020

Începând de anul viitor, salariul minim din România va crește la nivel brut cu 150 de lei, iar la nivel net cu 83, a spus Dancă. Asta ar însemna ca, de la 2.080 de lei, salariul minim să ajungă la 2.230 de lei.

„Rezultatul analizei realizate la nivelul Cancelariei prim-ministrului (…) a evidenţiat o fundamentare a unui mecanism de majorare a salariului minim brut pe ţară în acord cu angajamentul luat de Guvern (…), respectiv o majorare a salariului minim brut pe ţară în baza unui mecanism care să ia în considerare o serie de indicatori economici obiectivi, astfel încât puterea de cumpărare a angajaţilor români să crească fără a afecta competitivitatea economiei româneşti şi fără a afecta echilibrele macroeconomice. Prima concluzie a acestei analize este că salariul minim brut pe ţară pentru anul 2020 creşte”, a declarat astăzi șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

„O creştere a salariului minim brut pe ţară cu 7,2% are un impact asupra consumului cu o creştere de 0,3%, iar la nivelul inflaţiei un impact moderat de până în 0,1%. Pe zona de impact bugetar, măsura implică un impact total de 3 miliarde de lei, din care pe partea de venituri 3 miliarde de lei, iar pe partea de cheltuieli 1,8 miliarde de lei”, a mai precizat Dancă.

citește și...