Canicula pune stăpânire pe România, în zilele următoare! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius

21.06.2021, 14:26
Canicula pune stăpânire pe România, în zilele următoare! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius
Canicula pune stăpânire pe România, în zilele următoare! Temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius

În zilele următoare, canicula va pune stăpânire pe România. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius, după atâtea precipitații. Disconfortul termic se va accentua în cea mai mare parte a țării.

Luni, 21 iunie, vor mai fi ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vânt, în sud și est, însă vremea se va schimba însă în zilele următoare, iar temperaturile vor crește.

Canicula lovește România, în zilele următoare

O masă de aer cald traversează țara noastră, care va domina România în perioada imediat următoare. Indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

“Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud. Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a spus meteorologul Alina Șerban, la DIGI24.

Se vor atinge și 40 de grade Celsius la umbră

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în zonele de deal și munte. Va ploua și va cădea grindină pe alocuri.

“Vom înregistra, la scara întregii țări, valori maxime în jurul a 36 de grade Celsius, iar vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, izolat caniculară în partea de vest și sud-vest. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei se pot consemna valori de 36 de grade. În restul țării, acolo unde este posibil să mai avem perioade de instabilitate atmosferică, maximele nu vor depăși probabil 23-25 de grade. Însă de miercuri vremea va continua să se încălzească în aproape toată țara, va deveni caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, local în Transilvania și Maramureș, precum și în restul țării”, a anunțat la Digi4 directorul ANM, Elena Mateescu.

citește și...