Când vor avea loc alegerile locale și parlamentare din România!

24.05.2020, 18:04
Când vor avea loc alegerile locale și parlamentare din România!

Premierul Ludovic Orban a anunțat când vor avea loc alegerile locale și parlamentare din România

Când vor avea loc alegerile locale și parlamentare din România!

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, ieri, că alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie, iar cele locale ar putea fi organizate în toamna acestui an.

„În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, pentru că trebuie puse în legătură cu finalul mandatului actualului parlament şi cu obligaţia ca noul parlament să fie convocat de preşedinte în termen de maxim 20 de zile de la data alegerilor. Deci, cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru alegerile parlamentare. Sigur că aici va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale”, a spus Orban, scrie Agerpres.

În ce priveşte alegerile locale, el a arătat că acestea ar putea să aibă loc la sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie. În acest sens, premierul a menţionat că, potrivit evaluărilor realizate de epidemiologi, în lunile iulie-august se va înregistra probabil “o reducere foarte mare a numărului de cazuri”, cu condiţia să fie respectate “toate măsurile şi regulile” instituite.

„Din punctul nostru de vedere, cel mai bun moment de organizare a alegerilor locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, când revine lumea din concedii – pentru că iulie şi august sunt luni de concedii – în septembrie, când încă nu este anunţat valul al doilea. Estimările privind valul al doilea sunt ca acesta să înceapă între 15 octombrie – 1 noiembrie, deci avem posibilitatea în această fereastră de oportunitate să putem organiza o campanie serioasă, să putem organiza alegeri”, a mai spus şeful Guvernului.