Când va fi dată în folosință magistrala de metrou din Drumul Taberei. Anunțul făcut de Ministrul Transporturilor

19.08.2020, 20:55
Când va fi dată în folosință magistrala de metrou din Drumul Taberei. Anunțul făcut de Ministrul Transporturilor
Când se va putea circula cu metroul din Drumul Taberei!

Așteptarea a luat sfârșit pentru locuitorii din Drumul Taberei! Magistrala M5 de metrou va fi deschisă în această toamnă, după ce vor fi realizate toate testele dinamice. Anunțul a fost făcut de Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

În urmă cu aproape două luni, Ministrul Transporturilor declara că termenul din 30 iunie 2020 nu va putea fi respectat, urmând să decidă când magistrala va fi dată în folosință.

Ce spunea Lucian Bode

‘În 22 iunie când am fost acolo, am spus foarte clar în baza unor afirmații scrise, nu așa doar spuse și nesemnate, în baza unor asumări pe hârtie date de conducere companiei Metrorex, conducerea companiilor care lucrează pe această magistrală, noi am spus 30 iunie.

Acest lucru nu a fost posibil. Am explicat de ce. Au fost două motive. Centrala de ventilație, una din cele 6 centrale nu a fost finalizată. Astăzi lucrările la această centrală au fost finalizate’, mărturisea Ministrul Transporturilor.

Peste o lună se va putea circula

Lucian Bode a anunțat recent că în luna septembrie o să fie oficial gata metroul din Drumul Taberei

‘Deci nu mai există niciun impediment pentru ca testele dinamice, care au început pe data de 14 august, să nu fie finalizate. Noi sperăm ca în maximum o lună – o lună și jumătate aceste teste să fie finalizate, iar în acel moment, când ai finalizată centrala, am văzut cu toții, că am fost împreună cu dumneavoastră, cu colegii dumneavoastră jurnaliști, am parcurs întreg traseul celor 10 stații, împreună cu domnul prim-ministru. Am arătat că lucrările sunt finalizate, doar că avem probleme la această centrală și nu puteam realiza toate testele dinamice’, a mai spus Lucian Bode, notează Digi24. 

citește și...