Când se vor termina lucrările la metroul din Drumul Taberei! Ministrul Transporturilor a făcut anunțul

27.03.2020, 19:32
Când se vor termina lucrările la metroul din Drumul Taberei! Ministrul Transporturilor a făcut anunțul
FOTO: shutterstock

Vești bune pentru bucureșteni de la Ministrul Transporturilor, Lucian Bode! Acesta a declarat că lucrările continuă la magistrala 5 din Drumul Taberei, iar termenul de finalizare ar urma să fie în vara acestui an.

Când se vor termina lucrările la metroul din Drumul Taberei!

Joi, 26 martie, Lucian Bode a mărturisit că antreprenorii din structurile de transport rutiere și feroviare și-au asumat respectarea termenelor prevăzute în contractele în derulare, scrie Digi24.

Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Proiectul metroului din Drumul Taberei se ridică la 3,4 miliarde de lei.

‘În cursul zilei de astăzi am avut o videoconferinţă cu antreprenorii principalelor obiective de infrastructură rutieră şi feroviară din România. În urma acestei discuţii, vreau să vă informez că absolut toţi şi-au asumat că termenele asumate prin contracte rămân nemodificate. Toţi au reconfirmat faptul că şi în actualele condiţii, termenele pentru finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura de transport rămân nemodificate şi mă bucur să anunţ, de exemplu, că lucrările la magistrala de metrou M5 Drumul Taberei rămân în grafic, iar termenul nemodificat, asumat pentru finalizare, rămâne luna iunie 2020’, a spus Lucian Bode în ședința de guvern.

‘Infrastructura şi construcţiile sunt domenii complementare pentru dezvoltarea sănătoasă a economiei noastre care trebuie să aibă o continuitate în această perioadă extrem de dificilă. Le-am spus (antreprenorilor – n. r.) faptul că noi avem bani alocaţi pentru aceste proiecte prin bugetul pentru anul 2020, că nu avem nicio datorie către niciun antreprenor, noi, statul român, noi, beneficiarii, şi le-am tras atenţia ca la rândul lor să-şi plătească subcontractorii, furnizorii sau prestatorii de servicii’, a adăugat ministrul, citat de Digi24.

citește și...