Când se va putea circula cu metroul din Drumul Taberei! Ludovic Orban a făcut anunțul

22.11.2019, 16:22
Când se va putea circula cu metroul din Drumul Taberei! Ludovic Orban a făcut anunțul
Când se va putea circula cu metroul din Drumul Taberei!

Vești bune pentru locuitorii cartierului Drumul Taberei din Capitală! Magistrala 5 de metrou va putea fi dată în folosință în vara lui 2020. Premierul Ludovic Orban a făcut marele anunț, după ce a a vizitat șantierul.

Când se va putea circula cu metroul din Drumul Taberei!

Lucrările pentru Râul Doamenei-Eroilor au început în 2012, iar primul termen de finalizare a fost anul 2015. Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor, mărturisea că la finalul acestui an metroul va circula pe acel tronson.

Acum, Ludovic Orban, a venit cu noi precizări despre punerea în circulație a metroului din Drumul Taberei. Prim-ministrul a declarat că mai sunt de finalizat doar patru stații de metrou dintre cele zece.

‘Conform celor discutate cu conducerea Metrorex şi cu directorii companiilor care au contracte cu metroul pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii, practic metroul poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie. Acestea sunt, ca să zic aşa, angajamentele care sunt luate de constructor. Eu am convingerea că în momentul de faţă constructorii au toate condiţiile pentru a finaliza lucrările în termenele convenite, atât condiţiile procedurale, cât şi condiţiile contractuale, cât şi condiţiile financiare, pentru a putea finaliza la termen şi vom urmări lucrările îndeaproape, astfel încât ele să fie finalizate’, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Dintre staţiile de metrou, mai sunt patru staţii ce trebuie finalizate. Au existat probleme de diferite naturi la staţia Parc Drumul Taberei, unde au fost necesare lucrări de deviere, unde am înţeles că a existat o întârziere şi din cauza imposibilităţii de a avea acces la parcul Drumul Taberei, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. De asemenea, mai este o problemă tehnică, care trebuie soluţionată, legată de coborârea nivelului pânzei de apă freatică între staţia Parc Drumul Taberei şi Drumul Taberei’, a mai adăugat acesta.

citește și...