Când se reia examenul pentru obținerea permisului auto

21.05.2020, 15:29
Când se reia examenul pentru obținerea permisului auto
Când se reia examenul pentru obținerea permisului auto

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat când se reia examenul pentru obținerea permisului auto.

Când se reia examenul pentru obținerea permisului auto

Pentru a respecta regulile de siguranță în contextul pandemiei, activitatea de examinare pentru obținerea permiselor auto va fi reluată treptat. 

Potrivit unui comunicat al DRPCIV, programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora. Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în prima situație (le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem) se va face începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în cea de-a doua situație (le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 și au o programare prealabilă).

Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

citește și...