Când ar putea să se redeschidă terasele și restaurantele! Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul

18.05.2020, 22:45
Când ar putea să se redeschidă terasele și restaurantele! Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul
Când ar putea să se redeschidă terasele și restaurantele

Premierul Ludovic Orban s-a răzgândit! Deși inițial declarase că terasele și restaurantele rămân deocamdată închise pe perioada stării de alertă, iată că luni, 18 mai, Orban a venit cu noi precizări în acest sens.

Ludovic Orban a avut o întâlnire cu reprezentanții Horeca, în cadrul căreia a discutat despre redeschiderea acestui sector în condiții de siguranță.

Ludovic Orban, noi precizări despre redeschiderea teraselor și restaurantelor

Când ar putea să se redeschidă terasele și restaurantele! Acestea s-ar putea redeschide de la 1 iunie, iar hotelurile de pe 15 iunie, dacă se ajunge la o decizie în acest sens.

‘Premierul Ludovic Orban a continuat astăzi consultările cu reprezentanții industriei Horeca, în perspectiva reluării activității acestui sector, în condiții de siguranță, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de COVID-19.

Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului Horeca, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni’, a subliniat prim-ministrul, arată un comunicat emis de Executiv.

Și președintele Federației Patronatelor din Turism, Mohammad Murad, a mărturisit că a discutat cu Ludovic Orban privind redeschiderea sectorului respectiv.

‘Restaurantele, terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, urmând ca hotelurile toate să fie redeschise pe 15 iunie. Luăm toate măsurile necesare în așa fel încât pe 15 iunie să fie startul pentru litoral 2020. Noi am cerut mai devreme, am făcut o reevaluare și am hotărât pe 15 iunie.

Avem promisiune de la Ludovic Orban privind șomajul tehnic, ne reduce chiriile la plajă, primă de reangajare. Avem o redeschidere din partea premierului. A spus că e important să repornim economia’, a spus Murad, la Antena 3.

În urmă cu câteva zile, ministrul Economiei, Virgil Popescu, declara că speră ca terasele să se deschidă cât mai repede cu putință.

‘Cred că primul lucru care se poate face pe zona de Horeca este să începem treptat deschiderea teraselor când cei de la Ministerul Sănătăţii vor permite – şi eu sper cât mai repede pentru că, spun sincer, cred că tuturor de aici şi tuturor celor care ne ascultă ne este dor să mergem să bem şi noi o cafea la o terasă, să ne mai uităm la lumea cum trece pe stradă’, spunea acesta, într-o videoconferinţă organizată de CNIPMMR.

citește și...