Cămilele din Qatar suferă de dureri de spate din cauza fanilor de la Cupa Mondială care le călăresc

07.12.2022, 19:39

Cămilele din Qatar se aseamănă foarte mult cu măgarii din Blackpool atunci când vine vorba de călărie și s-au dovedit a fi un succes masiv printre străinii care urmăresc Cupa Mondială de fotbal. Într-o zi obișnuită din timpul săptămânii înainte de Cupa Mondială, Ali a declarat că firma sa ar oferi în jur de 20 de curse pe zi și 50 în weekenduri. De când a început Cupa Mondială, el, oamenii cu care lucrează oferă 500 de curse dimineața și alte 500 seara – compania a trecut de la 15 cămile la 60 de cămile.

Fanii pasionați de fotbal aflați în Qatar pentru Cupa Mondială ar putea deveni picătura care a umplut paharul cămilelor, după ce s-a declarat că animalele sunt “violate” din cauza popularității lor ca atracție turistică locală.

La fel ca măgarii de pe plaja Blackpool, cămilele sunt o atracție populară pentru vizitatorii din statul din Golf, transmite dailystar.co.uk.

Cămilele din Qatar suferă de dureri de spate din cauza fanilor de la Cupa Mondială care le călăresc

Dar, odată cu sutele de mii de fani ai fotbalului care vizitează țara, popularitatea industriei cămilelor a crescut peste orice așteptări.

Iar acum, din Qatar au început să apară povești despre cămile care refuză să mai “muncească” sau sunt obligate să ofere pasagerilor – indiferent de mărime – plimbări de aproape 20 de ore pe zi.

“Vin foarte mulți bani”

Cei care profită de această oportunitate sunt îngrijitorii animalelor care, datorită Cupei Mondiale, câștigă de câteva ori mai mult decât ar face-o în mod normal.

“Vin foarte mulți bani”, a declarat Ali Jaber al Ali, un crescător de cămile beduin în vârstă de 49 de ani din Sudan. “Mulțumesc lui Dumnezeu, dar este multă presiune”.

Într-o zi obișnuită din timpul săptămânii înainte de Cupa Mondială, Ali a declarat că firma sa ar oferi în jur de 20 de curse pe zi și 50 în weekenduri.

De când a început Cupa Mondială, el, oamenii cu care lucrează oferă 500 de curse dimineața și alte 500 seara – compania a trecut de la 15 cămile la 60 de cămile.

El a spus: “Ghizii de turism vor să facă lucrurile repede, așa că adaugă presiune asupra noastră”.
Într-o după-amiază aglomerată recentă, în timpul etapei de grupe a turneului, sute de vizitatori își așteptau rândul pentru a urca pe animalele cocoțate.

Cămilele care nu se ridicau au fost forțate de îngrijitorii lor.

Când o cămilă a scos un mârâit puternic, o femeie din Australia a țipat: “Se pare că sunt violate!”

Ali a spus că știe când un animal este obosit, de obicei dacă refuză să se ridice sau se așează la loc după ce s-a ridicat în picioare.

El poate identifica fiecare cămilă după trăsăturile faciale.

Dar creșterea bruscă a numărului de turiști înseamnă că există mai puțin timp pentru a se odihni între plimbări – unele plimbări durând până la aproximativ 30 de minute.

În mod normal, o cămilă se odihnește după fiecare cinci plimbări, dar nici acest lucru nu se mai întâmplă.

Totuși, plimbările nu sunt pe placul tuturor fanilor.

Pablo Corigliano, în vârstă de 47 de ani, a declarat că spera la ceva mai autentic.

Excursiile încep pe o porțiune de deșert pe marginea unei autostrăzi, nu departe de orașul industrial Mesaieed și de vastele sale rafinării de petrol.

El a spus: “Mă așteptam la ceva mai sălbatic. Am crezut că voi traversa deșertul, dar când am ajuns, am văzut un punct turistic tipic”.

citește și...